Separatoare pentru taskbar in Windows 7

In cazul in care aveți posibilitatea si/sau va pricepeți, recomandarea mea este sa renunțați la XP sau Vista si sa instalați Windows 7. In afara de interfața grafica superba, Windows 7 oferă si un set de functionalitati extrem de utile pe care nu le găsiți in Vista si mai ales in XP.

Dintre acestea, primul lucru care iți sare in ochi, este noul Taskbar Windows 7. După 14 ani in care cei de la Microsoft nu au făcut decât mici modificări estetice, noul taskbar este total redefinit, fiind transformat intr-un lansator de programe foarte asemănător barelor de unelte pe care le întâlnim la Mac-uri.

Astfel, programele favorite, folderele sau chiar si anumite pagini web pot fi “trase” in taskbar in așa fel incat sa poată fi accesate mai ușor. Din păcate, daca exageram cu numărul acestor “favorite”, exista posibilitatea sa ne incurcam in ele si sa lansam din greșeala alta aplicație in locul celei pe care doream sa o deschidem. Mie mi se întâmpla foarte des sa deschid din greșeala Photoshop-ul si, cum acesta solicita extrem de multe resurse, de multe ori computerul se blochează si trebuie sa-l restartez.

separator_windows7_taskbar

O soluție simpla pentru aceasta problema am găsit din întâmplare pe Deviantart : un set de separatoare pe care le puteți “trage” in taskbar astfel incat sa delimitați in mod mai clar pictogramele, organizandu-le in grupuri.

In arhiva pe care o puteți descărca de pe Deviantart exista 4 seturi de culori așa ca aveți posibilitatea de a alege culoarea care sa se potrivească cu tema Windows 7 pe care o folosiți. Deși s-ar putea sa vi se para ciudat, separatoarele au extensia .exe însa după cum v-am spus, nu trebuie sa instalați nimic, ci doar sa “trageți” separatorul care va convine in Taskbar.

Download Taskbar Separators

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

2 comentarii :

Anonim spunea...

Windows 7 ocupa enorm de mult spatiu pe disc, cu fisiere de care nu este nicodata nevoie si din pacate sistemul nu permite stergerea lor. In ce priveste acele "functionalitati extrem de utile" pe care nu le gasesc in XP(!!) se gasesc sufuciente aplicatii externe gratuite, incomparabil mai eficiente decit cele din XP sau chiar cele din 7. Si atunci 7 cu ce e mai bun ?!

P.N. Romulus spunea...

Sunt sigur ca au existat discutii asemanatoare si atunci cand a fost lansat XP-ul... ocupa mai mult spatiu pe disc decat Windows 2000 sau Windows 98, are functii care nu sunt neaparat necesare, etc..
Realitatea e ca lumea evolueaza, iar tehnologia avanseaza cel mai repede, nu poti ramane la XP la nesfarsit, la un moment dat trebuie sa instalezi Windows 7
A, si inca ceva: exista 6 variante de Windows 7 incepand de la Starter pana la Ultimate din care poti alege in functie de configuratia si necesitatile sistemului tau.
Bafta si te astept sa revii!

Trimiteți un comentariu