Convertiti imaginile scanate in text cu FreeOCR

Sa presupunem ca sunteti student si aveti nevoie sa editati in Word un curs sau o carte pe care le-ati scanat si le-ati salvat in calculator sub forma de imagine. In aceasta situatie aveti la dispozitie doar doua optiuni:

1. va inarmati cu multa rabdare si va apucati sa rescrieti in Word documentul scanat cuvant cu cuvant;

2. cautati un soft care sa fie capabil sa efectueze o recunoastere optica a textului dintr-o imagine (OCR - Optical Character Recognition) si care sa permita convertirea imaginilor scanate in text.

Evident, in cazul in care ati avea la dispozitie programul necesar, cu totii ati alege a doua optiune.

freeocr-convertire-scanare-in -word

Ei bine, softul de care aveti nevoie se numeste FreeOCR si este un program gratuit capabil sa transforme in text documentele scanate. Puteti utiliza FreeOCR atat pentru scanarea si transformarea directa a documentelor cat si pentru extragerea textului din imaginile deja existente in computer. De asemenea, exista si posibilitatea de a converti in Word fisierele PDF fara a mai fi nevoie sa accesati internetul ca in cazul PDFOnline.

FreeOCR este disponibil pentru majoritatea versiunilor de Windows.Pentru a putea utiliza programul este necesar sa aveti instalat .Net Framework 2.0.

Download FreeOCR

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..