PDF Download ... convertiti si salvati paginile web in format PDF

Una dintre metodele cele mai des folosite atunci cand vrem sa salvam o pagina web interesanta este adaugarea acelei pagini la Favorite (CTRL+D). O alta metoda ar fi folosirea unei extensii pentru Firefox de genul Taboo sau Read it Later, extensii ce fac posibila salvarea paginilor web intr-un mod mult mai organizat decat meniul Favorites.

Problema e ca oricare dintre aceste metode salveaza informatiile in folderul unde este instalat navigatorul web pe care il folositi (indiferent ca vorbim de Internet Explorer sau Firefox) si o eventuala reinstalare a browserului sau a sistemului de operare duce la pierderea definitiva a semnelor de carte.

PDF_download

O metoda mult mai simpla si usor de gestionat o reprezinta PDF Download, o extensie Firefox ce permite convertirea paginilor web in format PDF, salvarea acestora pe calculator sau trimiterea documentului in format PDF catre o adresa de mail prestabilita.

Odata instalat, PDF Download adauga o noua iconita in bara de unelte Firefox ce ofera acces direct la functia de salvare a paginilor web in format PDF si la cea de trimitere a documentului catre o adresa de email. In plus, meniul Preferinte permite stabilirea modului in care dorim sa fie deschise fisierele PDF (in acelasi tab, intr-un tab nou, etc) precum si introducerea unei adrese de email prestabilita in care sa fie trimise paginile web in format PDF.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..