Vista Upgrade Advisor ... computerul dvs. suporta instalarea Windows Vista?

windows-vista-screen

Desi Microsoft pregateste lansarea XP Service Pack 3, se pare ca zilele Windows XP sunt numarate, asa ca trebuie sa incepem sa ne pregatim computerele pentru a face fata cerintelor de sistem pe care le presupune instalarea Windows Vista.

Pentru a va ajuta in realizarea acestui lucru, Microsoft a realizat Vista Upgrade Advisor , un utilitar care are rolul de a scana sistemul dvs. pentru a determina daca performantele acestuia ii permit sa suporte instalarea Windows Vista.

Utilitarul poate fi descarcat de pe siteul Microsoft si, dupa instalare si lansare, va efectua o analiza amanuntita a componentelor si driverelor din computerul dvs. comparand rezultatele cu cerintele minime de sistem necesare instalarii unei anumite versiuni Vista . In timpul scanarii utilizatorul are posibilitatea de a compara cele 4 versiuni Vista ( Home Basic, Bussines, Home Premium, Ultimate) si de a-si face astfel o idee despre facilitatile oferite de fiecare dintre ele.

2008-01-14_222207

Dupa terminarea scanarii, dati click pe butonul "See Details" si aplicatia va va indica daca, si care anume dintre versiunile Vista pot fi rulate pe sistemul dvs. Daca veti vedea afisata imaginea de mai jos, considerati-va norocosi, insa verificati si recomandarile referitoare la programele si driverele pe care trebuie sa le actualizati pentru a fi sigur ca vor functiona si dupa instalarea Vista.

2008-01-14_223222

Daca sistemul dvs. nu indeplineste cerintele, in sectiunea recomandari vor fi afisate care dintre componentele computerului trebuiesc inlocuite precum si unele indicatii referitoare la spatiul necesar instalarii Vista sau necesitatea instalarii unor drivere pentru Vista.

upgrade_advisor

In cazul in care vreti totusi sa ramaneti la Windows XP si in acelasi timp sa va bucurati de aspectul grafic din Vista, recomandarea mea este sa instalati unul dintre programele care transforma XP in Vista si sa beneficiati astfel de stabilitatea din Windows XP imbogatita de excelentele efecte grafice ale Windows Vista.

Download Vista Upgrade Advisor

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

 

mai departe..

BubbleJoy ... videofelicitari virtuale

bubblejpoy

Se apropie un moment important in viata familiei sau a prietenilor dvs. si doriti sa le trimiteti o felicitare virtuala originala? Cu ajutorul videofelicitarilor trimise prin intermediul BubbleJoy acest lucru se poate realiza extrem de simplu.

Singurul lucru care va trebuie este o camera web si o conexiune la internet; vi se ofera posibilitatea de a alege unul din cele cateva zeci de modele de felicitari disponibile ( zile de nastere, Craciun, etc) in care va fi introdus mesajul dvs. video.

Inainte de a incepe inregistrarea trebuie sa permiteti siteului accesul la microfonul si camera dvs web pentru a fi siguri ca filmul va fi inregistrat in conditii corespunzatoare.

2008-01-14_025344

Inregistrarea dureaza maxim 60 secunde si vi de ofera posibilitatea de a previzualiza rezultatul inainte de a stabili adresa/ adresele de email catre care acesta va fi expediat.

Mesajul poate fi vizualizat timp de 60 de zile, dupa expirarea acestei perioade filmul fiind sters de pe serverele BubbleJoy.

Site : BubbleJoy  I  via : killerstartups

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Download Yahoo Messenger Vista pentru XP

Yahoo_icon_by_BrightKnight

Hopa, m-am trezit si eu. Metoda de instalare a Yahoo Messenger Vista pe un computer pe care este instalat Windows XP circula de aproximativ o luna pe internet insa m-am gandit sa scriu si eu despre asta, poate totusi mai exista cineva interesat sa incerce sa-l instaleze si nu a aflat inca cum se procedeaza.

Operatiunea este simpla,tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii de mai jos:

-download arhiva cu yahoo messenger for vista beta si dezarhivati continutul

-download .NET Framework 3.5 ( dureaza destul de mult ptr. ca are aproape 60Mb);e posibil sa vi se solicite restart.

-mergeti la fisierul dezarhivat si lansati Yahoo.Messenger.YmApp.exe

- enjoy

2008-01-13_235916

Apectul grafic este unul deosebit, minimalist, apar efectele de transparenta binecunoscute in Vista si poate fi schimbat in functie de tema de Windows pe care o aveti instalata folosind una din cele opt skinuri Yahoo Messenger Vista disponibile.

2008-01-14_000545

De asemenea, direct din fereastra principala poate fi modificata dimensiunea de afisarea a contactelor; vor disparea avatarele insa veti avea posibilitatea de a vizualiza mai multe ID-uri in cazul in care aveti o lista de prieteni extrem de cuprinzatoare.

2008-01-14_001346 2008-01-14_001421

Interesant este faptul ca, fiind diferit de versiunea de Y!M pentru XP, puteti folosi Yahoo Messenger Vista si ca multimessenger, avand astfel posibilitatea de a folosi simultan doua ID-uri diferite in acelasi timp.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..