Posibilitati noi de a stoca si trimite fisiere de dimensiuni mari

Faptul ca majoritatea serviciilor de email impun limitari referitoare la dimensiunile fisierelor pe care le putem atasa si trimite prin intermediul emailurilor ne determina sa cautam metode noi de a trimite prietenilor fisiere de dimensiuni mari.

Primul serviciu de acest fel a fost Pando, de atunci au aparut si alte servicii asemanatoare care permit trimiterea de fisiere de dimensiuni mari, unele dintre ele necesitand inregistrare, altele limitand timpul de gazduire a fisierelor, insa nesolicitand crearea unui cont de utilizator.

Printre noile siteuri care ofera acest gen de servicii am remarcat am remarcat doua: PalShare si EatLime

palshare

PalShare este un serviciu ce permite trimiterea de fisiere si directoare cu conditia ca dimensiunea totala a acestora sa nu depaseasca 100MB. Pentru a utiliza serviciul trebuie sa aveti instalat Java, sa completati un formular in care sa introduceti numele dvs. precum si adresele de email (a dvs. si a celui catre care trimiteti fisierul) si sa incarcati fisierele folosind aplicatia Java care va aparea in browserul dvs. Dupa ce fisierul este incarcat, atat dvs. cat si destinatarul, veti primi un email cu linkul care permite descarcarea fisierului in care veti fi avertizati ca fisierul va fi disponibil pentru descarcare numai pentru o perioada de 5 zile.

2007-12-10_013550

EatLime este mult mai generos privind dimensiunea maxima a fisierelor si este mai usor de instalat intrucat nu presupune sa aveti instalat Java. Nu exista specificatii clare privind limitarile serviciului in afara faptului ca dimensiunea totala a fisierelor stocate nu trebuie sa depasesca 1GB.Tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati si apoi sa selectati fisierul pe care doriti sa-l incarcati;in acelasi formular web veti gasi si campul in care puteti introduce adresa de email a destinatarului. Daca doriti sa aveti la indemana adresele se email ale prietenilor, serviciul va ofera posibilitatea de a importa adresele din contul dvs de email.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

System Requirements Lab ... merg cele mai noi jocuri pe computerul meu?

Vrei sa joci un joc nou si nu stii daca PC-ul indeplineste cerintele de sistem minime pentru ca jocul sa mearga?

Solutia care iti vine prima data in minte este sa instalezi jocul si apoi sa te rogi ca sistemul tau sa indeplineasca toate cerintele ( memorie RAM, procesor, Vertex Shader, Pixel Shader, etc) in asa fel incat sa-l poti juca in conditii optime. Enervant este ca, de multe ori, dupa ce l-ai instalat, realizezi ca trebuie sa dai o fuga pe la un magazin specializat si sa te interesezi care sunt preturile la componentele care iti lipsesc. Timp pierdut si probabil ceva nervi.

Ei bine, acum exista o solutie care iti permite sa verifici cerintele de sistem ale jocului inainte de a-l cumpara ( a se citi "trage de pe hub") si de a-l instala. System Requirements Lab este un serviciu web gratuit, care prin instalarea unui control DirectX ( Java ptr. IE), va ofera posibilitatea de a analiza online sistemul dvs. pentru a determina daca suporta sau nu cerintele pentru a rula o anumita aplicatie. Serviciul detine o baza de date cu cerintele de sistem a cateva sute de jocuri (Need for Speed Pro Street, Call of Duty: Modern Warfare, Crysis, F.E.A.R., Fifa 2008, Hitman, Tabula Rasa, Splinter Cell, Transformers, etc) cu care sunt comparate performantele sistemului dvs.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati  dupa ce ati intrat pe site:

  • Selectati jocul care va intereseaza.

cerinte

  • Click pe butonul "Can you run it?"
  • Pemiteti instalarea componentei necesara in vederea analizarii sistemului.

Rezultatele vor aparea in scurt timp, si dupa cum vedeti in imaginea de mai jos, ofera informatii despre componentele sistemului dvs, in dreptul fiecarei componente existand un gafic si rezultatul analizei; daca sunteti norocosi veti vedea graficul reprezentat in verde si cuvantul "PASS", daca nu, va aparea "FAIL" scris cu rosu si o recomandare de unde puteti achizitiona produsul care va este necesar. De asemenea, serviciul ofera si o legatura directa catre site-ul producatorului in cazul in care tot ceea ce trebuie sa faceti este sa actualizati un driver-ul unei componente.

 cerinte2

Site: System requirements

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..