Windows Live Writer Wave 3

Windows Live Writer_beta

Zilele trecute Microsoft a lansat Wave 3, un pachet de programe ce contine pe langa versiuni beta ale Windows Live Photo, Windows Live Messenger 9 sau Windows Live Movie Maker Beta si o noua versiune a excelentului soft de blogging Windows Live Writer Beta.

Desi nu apar imbunatatiri semnificative fata de versiunea anterioara noul Windows Live Writer modifica putin designul si simplifica accesul la cele mai utilizate facilitati – optiunile de vizualizare sunt asezate in taburi in partea de jos a ecranului, optiunea de selectare a fontului este asezata in bara de unelte de sus, iar in ecranul pentru taguri este introdusa si o functie de cautare.

Pe langa modificarile ce tin de aspect si functionalitate noul Windows Live Writer Beta introduce si cateva facilitati noi:

  • posibilitatea de a urca videoclipuri pe YouTube direct din Live Writer (clipurile sunt introduse automat in articol)
  • imaginile pot fi taiate, rasucite si inclinate cu ajutorul editorului de imagini integrat – vezi imaginea de sus
  • imaginile pot fi asezate mai usor in centrul paginii

Probabil ca mai exista si alte imbunatatiri insa deocamdata acestea sunt singurele peste care am dat. Imbucurator este faptul ca toate pluginurile Windows Live Writer pe care le utilizam in versiunea anterioara functioneaza si in aceasta varianta. De asemenea toate drafturile precum si istoria articolelor publicate pot fi accesate fara nici un fel de problema.

Recomandarea mea este sa incercati programul si sa testati macar functia de previzualizare a articolelor. Importati tema blogului in WLW si veti avea posibilitatea de a verifica asezarea in pagina a imaginilor si a textului inainte de a publica articolul pe blog intr-un mod pe care functia preview ( cel putin din Blogger) nu reuseste sa o egaleze.

Download Windows Live Writer Beta

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..