Organizati si gasiti mai usor fotografiile din calculator cu Namexif

Telefoane mobile cu "n" megapixeli, camere foto digitale performante, carduri de memorie de 512 Mb, 1 GB, 2 Gb; boom-ul pe care l-au avut toate aceste dispozitive produce un mare numar de fotografii in format digital pe care, indiferent de spatiul de stocare de care dispunem, la un moment dat tot trebuie sa le transferam pe calculator.

In acel moment apare problema: toate fotografiile de pe cardul de memorie poarta cam aceeasi denumire, (IMG425.JPG, DSCF1232.JPG, etc) fara alte indicatii care sa permita identificarea si astfel gasirea lor cu usurinta . O solutie pentru aceasta problema ar fi sa incercam sa redenumim fiecare fotografie in parte, operatiune complicata si care necesita extrem de mult timp mai ales daca este vorba de un numar mare de fotografii.

Producatorii Namexif vin cu o alta solutie, una exelenta: un program gratuit care permite redenumirea si astfel identificarea fotografiilor prin intermediul a 6 metode diferite.

Primele 4 dintre ele inlocuiesc denumirea originala cu data si ora la care au fost facute fotografiile; singura diferenta tine de modul de afisare a formatului datei si a orei.

Urmatoarele doua metode sunt cele care mi-au atras atentia; selectate impreuna cu una din optiunile anterioare, ofera utilizatorilor posibilitatea de a adauga un cuvant cheie prin care sa personalizeze momentul si locul unde a fost creata fotografia si/sau pastrarea denumirii originale.

Aplicatia nu necesita instalare redenumirea fotografiilor realizandu-se foarte simplu si extrem de rapid: selectati fotografiile sau, daca doriti, intreg folderul care contine fotografiile si optati pentru una din metodele de redenumire. Apasati Next si in cateva clipe toate fotografiile selectate vor purta numele ales de dvs.

Mai trebuie mentionat ca aplicatia functioneaza si cu fotografiile care se afla deja pe hardul dvs, constituind astfel un instrument excelent pentru organizarea si identificarea amintirilor dvs. digitale.

Download Namexif

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

DriverMax 3.3 ... cea mai simpla metoda pentru reinstalarea driverelor din Windows

Daca ati reformatat vreodata hardul sau ati reinstalat sistemul de operare, cu siguranta stiti ca dupa reinstalare, operatiunea care va consuma cel mai mult timp si nervi este gasirea si reinstalarea driverelor pentru toate componentele sistemului dvs.(placa de baza, placa video, de sunet, retea, camera web, imprimanta, etc)

Treaba devine si mai enervanta atunci cand CD-urile originale contin versiuni vechi ale diverelor, cautarea, descarcarea si instalarea versiunilor actualizate fiind o adevarata aventura.

DriverMax promite si chiar isi tine promisiunea de a simplifica procesul de reinstalare a driverelor, oferind utilizatorilor posibilitatea de a salva toate driverele intr-o singura locatie, pentru ca, dupa reinstalarea sistemului de operare, instalarea acestora sa se poata efectua cu usurinta.

Am incercat functia Export a aplicatiei si a operatiunea de salvare a driverelor s-a efectuat extrem de usor, toate driverele pe care le-am selectat pentru backup fiind salvate in foldere distincte,usor de identificat. Sfatul meu este sa indicati ca locatie pentru salvarea driverelor un folder de pe o alta partitie decat cea pe care este instalat sistemul de operare sau, si mai bine, sa salvati acel folder pe un suport extern( CD, DVD, memory stick, etc) pentru a elimina riscul stergerii accidentale in timpul reinstalarii sistemului de operare. DriverMAx este un program gratuit, tot ce trebuie sa faceti pentru a-l utiliza pe termen nelimitat este sa indicati numele si adresa de email in care veti primi codul de inregistrare.

DriverMax 3.3

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..