QT TabBar- Windows Explorer cu taburi

Zilele trecute am prezentat QT Toolbar o extesie pentru Windows Explorer ce permitea utilizatorilor sa sa efectueze diverse operatiuni in interiorul unui folder sau director, tranformand asfel modul de lucru cu Explorer-ul din windows, imbunatatind accesul si identificarea fisierelor aflate in computerul dumneavoastra.

Astazi voi vorbi despre QT TabBar o noua creatie a aceluiasi autor de software si, daca va place interfata cu taburi oferita (initial) de Firefox, cu siguranta veti indragi si aceasta extensie a exploratorului din windows, ce ofera posibilitatea navigarii in Windows intr-un mod pe care nu l-ati mai intalnit pana acum.[..]

Ce face programul de fapt? In primul rand, pemite deschiderea unui folder in aceeasi fereastra , sub forma unei noi file (tab), printr-un simplu click pe butonul mijlociu a mouse-ului.. Aceasta facilitate devine deosebit de utila mai ales datorita faptului ca nu mai sunteti nevoit sa tot apasati Alt+Tab pentru a gasi fereastra care va intereseaza din multitudinea de ferestre pe care (probabil) le aveti deschise in bara de unelte, identificarea acesteia realizadu-se mult mai simplu, tinand cont de faptul ca toate folderele pe care le-ati deschis pot fi vizualizate in acelasi loc. Pe langa aceasta, programul instaleaza o bara de unelte cu shortcut-uri care faciliteaza accesul la diversele operatiuni pe care le puteti efectua cu filele deschise.

qttab1

O alta facilitate interesanta oferita de QT TabBar este posibilitatea vizualizarii si accesarii fisierelor din interiorul unui folder fara a mai fi necesara deschiderea acestuia. Acest lucru se realizeaza dand un click pe o mica iconita ce apare atunci cand treceti cu mouse-ul peste un folder, asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

qttab2

In ceea ce priveste instalarea QTTabBar , operatiunea este identica cu cea descrisa aici referitoare la QT Toolbar, insa trebuie facuta o precizare pe care la momentul respectiv nu am remarcat-o. Daca folositi Windows XP, pentru a utiliza QT TabBar sau QT Toolbar este necesar sa aveti instalat pe computerul dumneavoastra Microsoft .NET framework 2.0 pe care il puteti descarca de aici.

mai departe..