DomainGuru.ro …. vanzare de domenii sau site-uri

Sex.com, domeniul web considerat a fi unul dintre cele mai scumpe din istorie, va fi vandut la licitatie pentru un pret incepand de la 1 milion de dolari, informeaza The Telegraph.

Domeniul a fost achizitionat in 2006 pentru suma de 14 milioane de dolari de compania Escom, cu sustinere din partea unei banci americane, DOM Partners LLC. Recordul de atunci a fost depasit de domeniul Insure. com, care se spune ca s-a vandut anul trecut pentru suma de 16 milioane de dolari.

via  ZF.ro
Citind articolul de mai sus, mi-am pus intrebarea daca in Romania exista domenii care ar putea valora macar o zecime din pretul sex.com, si am inceput sa caut site-uri romanesti care ofera servicii de intermediere vanzari site-uri si domenii web . Oferta este destul de limitata, cele mai multe dintre ele sunt doar incercari timide, site-ul DomainGuru.ro fiind printre putinele care, cel putin la prima vedere, ofera o interfata si servicii profesioniste.

Pe langa serviciile clasice de intregistrare, transfer si administrare domenii web, DomaninGuru.ro vine cu o idee interesanta: serviciul escrow. Asta inseamna ca vanzarea-cumpararea unui domeniu se poate face in siguranta deoarece, site-ul fiind o parte neutra, poate asigura impartialitatea tranzactiei. Iata pasii pe care ii urmeaza o astfel de tranzactie:

-cele doua parti semneaza contractele

-cumparatorul trimite plata in contul escrow

-vanzatorul transfera numele de domeniu

-se confirma faptul ca transferul s-a finalizat

-se trimite plata mai departe catre vanzator

Intrucat piata licitatiilor de site-uri si domenii este la inceput in Romania, deocamdata oferta de domenii scoase oferite spre vanzare este destul de redusa, iar unele preturi sunt exagerate, insa odata cu dezvoltarea online-ului romanesc cu siguranta ca vom auzi si la noi de afaceri si preturi spectaculoase.

Cei de la Domain Guru au avantajul de a fi printre primii pe aceasta piata si daca vor rezista inca un an-doi au sansa de a transforma site-ul intr-o afacere de succes. Bafta!

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..