3 metode de a va proteja skick-ul USB de virusi

Stick-urile USB reprezinta in zilele noastre unul dintre cele mai frecvente medii prin care virusii se pot trasfera dintr-un calculator in altul. Riscul de infectare creste proportional cu frecaventa cu care utilizati memoriil USB pentru a trasfera date dintr-un calculator in altul.

In aceasta ordine de idei, mai jos aveti un set de utilitare, cu ajutorul carora va puteti proteja computerul impotriva infectarii prin intermediul memoriilor USB.

1.USB Write Protectoraplicatia este gratuita si permite utilizatorilor activeze protectia la scriere pe un stick USB. Odata cu activarea acestei optiuni, datele de pe stick vor putea fi copiate, insa nu vor putea fi transferate date de pe computer pe stick. Aplicatia are interfata in limba romana asa ca poate fi utilizata mai usor.

Din pacate, USB Write Protector nu se instaleaza pe stick-ul USB ci pe computer asa ca protectia la scriere trebuie activata/ dezactivata de pe computerul gazda.

UsbWriteProtect

2. Panda USB Vaccineom alta metoda prin care virusii pot actiona prin intermediul flash-urilor USB este modificarea fisierului autorun.inf. Spre deosebire de USB Write Protect, utilitarul creat de Panda ofera, pe langa optiunea de “vaccinare” a computerului ( dezactivarea functiei autorun pentru orice suport media atasat la computer) si posibilitatea de a dezactiva aceasta optiune pentru un anumit stick.

In acest fel, stick-ul pe care l-ati “vaccinat” poate fi atasat la un alt computer fara a se lansa automat functia autorun, ceea ce inseamna ca virusul nu se va putea transfera automat intre computer si stick (si invers).

usbvaccine1.5

3. ClamWim Portableversiunea portabila a antivirusului gratuit poate fi copiat si utilizat direct de pe stick.

antivirus portabil

  • aplicatia nu necesita instalare, ceea ce inseamna ca, daca doriti sa copiati un fisier pe stick si aveti suspiciuni ca ar putea fi infectat, trebuie sa-l selectati si scanati manual.
  • programul isi actualizeaza definitiile direct pe stick
  • detecteaza si spyware
  • necesita aproximativ 30 MB liber pe stick

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..