Organizati iconitele de pe desktop cu Stardock Fences

Stardock Fences este un program gratuit cu ajutorul caruia puteti organiza iconitele de pe desktop intr-o maniera simpla si eleganta. Programul permite crearea unor zone distincte pe desktop in care sa asezati iconitele si shortcut-urile in functie importanta care o au pentru dvs. Zonele pe care le-ati “ingradit” (fences = garduri) pot fi mutate, redenumite si redimensionate in functie de preferintele dvs. in asa fel incat sa se potriveasca cu tema de Windows si wallpaperul pe care il utilizati.

Pentru a utiliza programul nu trebuie decat sa tineti apasat butonul dreapta al mouse-ului si sa desenati un patrat in jurul iconitelor pe care vreti sa le grupati intr-o zona. In momentul in care eliberati butonul mouse-ului apare o optiune de crearea a unei noi zone “ingradite” si de denumire a acesteia. In functie de preferintele dvs. numele poate fi afisat intotdeauna deasupra zonei pe care ati creat-o sau poate apare numai atunci cand treceti cu mouse-ul deasupra ei. Optiunile programului permit de asemenea stabilirea culorii si nivelului de transparenta precum si asezarea zonelor intr-o ordine prestabilita de aplicatie.

stardock-fences

In cazul in care doriti sa ascundeti toate iconitele de pe ecran, dati un dublu click pe o zona libera de pe desktop si va puteti admira wallpaperul in toata splendoaea sa fara a mai fi deranjati de iconite. Un alt dublu click readuce iconitele pe ecran. Optiunile programului sunt integrate automat in meniul contextual din Windows, permitandu-va sa editati, redenumiti sau sa blocati pozitia unei zone printr-un simplu click dreapta. De asemenea, puteti seta ca o zona sau o anume iconita sa nu dispara atunci cand utilizati optiunea de ascundere.

Download Stardock Fences

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..