Adauga optiunea "Copy To" in meniul contextual Click dreapta

Nu ar fi mai simplu ca in momentul in care doriti sa copiati un fisier in loc sa dati Copy si apoi sa va deplasati la locatia unde vreti sa-l transferati, la apasarea optiunii Copy sa apara un meniu tip Explorer care sa permita navigarea catre destinatia aleasa?

FileMenu Tools introduce automat aceasta posibilitate in meniul contextual insa daca FileMenu Tools vi se pare un instrument prea complicat, atunci o alta solutie pentru a adauga optiunea "Copy To" in meniul contextul o reprezinta modificarea registrilor Windows, operatiune pe care unii o pot gasi riscanta, dar care executata corect, va va scuti de multe batai de cap in viitor.

Deci, sa incepem. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa deschideti editorul de registri asa ca  mergeti in Start -Run, scrieti regedit si dati click pe OK. In consola care se va deschide navigati in meniul din stanga pana ajungeti la ContextMenuHandlers.

2008-03-18_214454

Odata ajunsi aici va trebui sa creati o noua cheie care sa introduca optiunea Copy To in meniul contextual. Pentru aceasta dati un click dreapta in panoul din partea dreapta si selectati New -> Key. Introduceti numele noii optiuni (Copy To),  dati un click dreapta pe valoarea Default din panoul din dreapta si selectati “Modify”. Introduceti valoarea de mai jos in campul "Value Data":

{C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}

Dati click pe OK si inchideti Registry Editor. De acum inainte de fiecare data cand veti da click drepta pe un fisier, in meniul contextual va aparea si optiunea "Copy To Folder" ce va permite selectarea folderului in care doriti sa transferati fisierul respectiv.

2008-03-17_025046Arrow-Left 2008-03-17_024714

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..