Windows Mobile 6.1 ... o noua versiune IE Mobile

Imagini, filmulete si zvonuri privind noul sistem de operare creat de Microsoft pentru telefoanele mobile aparusera pe blogurile de specialitate cu mult timp in urma, insa putini au prevazut integrarea in Windows Mobile 6.1 a unei noi versiuni IE Mobile.

Iata insa ca, odata cu lansarea oficiala a Windows Mobile 6.1 ce a avut loc ieri la Las Vegas, au aparut pe net si primele filmulete care prezinta modul de functionare a noii versiuni IE Mobile.

Noutati? In primul rand, asa cu puteti vedea spre sfarsitul filmului, redarea filmuletelor flash in interiorul navigatorului web, apoi, desi nu pot sa-mi dau seama deocamdata cum functioneaza, o functie de zoom variabil asemanatoare cu cea existenta in iPhone ce faciliteaza accesul mai usor la continutul paginii web.

Desi datorita calitatii si duratei filmului nu se observa alte imbunatatiri majore, lansarea acestei noi variante IE Mobile, iminenta aparitie a Firefox Mobile precum si noile facilitati a excelentului Opera Mini 4.1 anunta o competitie acerba pe piata navigatoarelor pentru telefoanele mobile ce nu poate decat sa ne bucure datorita inovatiilor cu care fiecare dintre producatori va incerca sa cucereasca utilizatorii finali.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Opera Mini 4.1 beta ...cel mai bun prieten al telefonului tau mobil

Folosesc Opera Mini pentru navigarea pe internet de pe telefonul mobil inca de prin 2006 cand se ajunsese abia la versiunea 2.0 si pot sa spun ca reprezinta cea mai buna solutie din gama browserelor web mobile.

 opera_mini

Daca versiunea Opera Mini 4.0 a revolutionat modul de vizualizare a paginilor web introducand unele facilitati inedite care usureaza foarte mult accesarea paginilor web, iata ca Opera Mini 4.1 beta aduce unele noutati care cu siguranta vor fi pe placul celor care utilizeaza telefonul mobil pentru navigarea pe internet:

  • cautarea in pagina (extrem de util, nu-i asa)
  • posibilitatea de a salva paginile web pentru a le vizualiza offline
  • completare automata a adreselor web (putin enervant la inceput, extrem de util dupa ce te obisnuiesti)
  • o crestere de 50% a vitezei de raspuns - cel putin asa sustin producatorii

Daca doriti sa descarcati noua varianta Opera Mini 4.1 beta accesati cu ajutorul browserului de pe telefonul dvs. mobil adresa www.operamini.com/beta/ si descarcati una dintre ele 4 versiuni ale aplicatiei. Daca nu aveti posibilitatea sau nu stiti cum sa accesati adresa prin intermediul browserului implicit din telefon, descarcati Opera Mini 4.1 pe calculator si apoi transferati aplicatia pe telefon cu ajutorul unui cablu de date.

mai departe..

DropClock ... un superb screensaver pentru Windows si Mac

 

2377727620_22375ee45a

Dropclock este, asa cum ii spune si numele, un screensaver extrem de elegant care, dupa instalare va afisa pe ecrenul calculatorului un ceas digital ale carui cifre se vor prabusi in apa intr-un mod extrem de spectaculos.

Screensaverul nu are prea multe optiuni de personalizare, singurul lucru pe care puteti sa-l modificati fiind doar dimensiunea cifrelor, insa la cat de bine este realizat nu cred are nevoie de prea multe interventii din partea unui utilizator.

Kit-ul de instalare DropClock este unul deosebit de voluminos pentru un screensaver (in jur de 136 Mb) insa daca aveti timp sau dispuneti de o conexiune buna la internet acest lucru nu ar trebui sa reprezinte o problema.

Pe site-ul oficial al screensaverului apare informatia ca Dropclock este "free to try" insa in mod normal costa 15$. Nu exista informatii suplimentare referitoare la perioda in care putem utiliza gratuit scrensaverul insa eu sper ca aceasta va fi cat mai indelungata.

mai departe..

21 (2008) ... trailer

Filmul 21 , inspirat din fapte reale, prezinta povestea a 6 studenti extrem de inteligenti care reusesc sa gaseasca o cale de a sparge "codul" jocurilor de carti ale cazinourilor din Las Vegas.

Metoda, bazata pe statistica si numararea cartilor, nu este ilegala insa castigurile foarte mari atrag atentia sefului securitatii unui cazinou care incepe sa-i suspecteze pe baieti.

Povestea nu este una extrem de originala insa actorii sunt buni, intriga interesanta, apar rasturnari de situatie palpitante asa ca 21 este un film pe care sa-l merita sa-l asteptati in cinematografe sau, daca va grabiti, sa-l descarcati de pe torrente.

mai departe..

Sezonul 4 Prison Break

Sarah Wayne CalliesDesi poate nu va vine sa credeti in seria 4 a excelentului serial TV Prison Break va aparea din nou dr. Sara Tancredi. Cei care au urmarit serialul isi amintesc cu siguranta ca in episodul nr. 3 al seriei anterioare Lincoln Scofield primeste un pachet in care se afla ??? capul taiat al lui Sara. Ceea ce probabil nu se stie este ca in viata reala actrita Sarah Wayne Callies, cea care joaca rolul doctoritei, a ramas insarcinata si intrucat nu se putea modifica scenariul producatorii au hotarat sa o scoata din film printr-un artificiu, lasand totusi o portita deschisa pentru o eventuala revenire.

Asadar, un motiv in plus pentru a astepta cu nerabdare lansarea sezonului nr 4 Prison Break .

mai departe..