Cum sa economisim timp dupa reinstalarea Windows

Vine un moment in viata in care, din pacate, cu totii …trebuie sa reinstalam Windows-ul. Operatiunea in sine nu este prea dificila si, daca ai un calculator cat de cat performant, nici nu dureaza mult.

Partea proasta vine insa dupa instalarea sistemului de operare. Trebuie sa reinstalezi toate programele cu care esti obisnuit, sa le refaci setarile, sa-ti amintesti parolele, etc. Intr-un cuvant (de fapt doua), timp pierdut.

Reinstalare-windows2

O solutie simpla si gratuita vine, surpriza, chiar din partea Windows. Se numeste Windows Easy Transfer si este incorporata in Windows 7. Daca utilizati Windows XP, Windows Easy Transfer poate fi descarcat de aici. Tutorialul de mai jos se adreseaza utilizatorilor de Windows7. Cei care utilizeaza inca, din pacate, Windows XP, probabil ca trebuie sa descarce si/sau sa instaleze Windows Easy Transfer dupa reinstalarea sistemului de  operare.

mai departe..

Extensii Google+ pentru Chrome. Si cateva invitatii G+.

Desi are abia o luna de la lansare Gooogle+ a strans deja peste 20 de milioane de utilizatori si promite sa devina un competitor serios pentru Facebook pe piata retelelor sociale. Nu stau acum sa fac o comparatie intre Google+ si Facebook, in primul rand pentru ca deja exista o sumedenie de articole pe aceasta tema scrise de oameni care se pricep mai bine decat mine, si in al doilea rand pentru ca nu prea am utilizat Facebook.

Google+ insa imi place. E simplu, interfata este curata, setarile sunt simple si usor de inteles. Iar pentru cei care nu se descurca in engleza, are interfata in limba romana.

Acestea fiind zise, sa trecem la subiect. Pentru aceia dintre dvs. care utilizeaza Chrome si au cont Google+ am creat o lista cu extensiile Chrome pentru Google+ pe care le-am gasit pana acum si care imbunatatesc experienta utilizarii Google+. Bineinteles, asta in functie de preferintele dvs.

 

1. Usability boost pentru Google+

chrome-google-plus-extension

-modifica interfata Google+ separand campurile postarilor si a comentariilor

-adauga un background gri paginii, informatia importanta fiind mai usor de vizualizat

-adauga butonul de “mute” direct in postarea

 

2. +Photo Zoom

In mod normal in postarile Google+ sunt afisate miniaturi ale imaginilor postate. pentru a vedea imaginea la dimensiunea originala trebuie sa dai un click pe ea.

 Photo Zoom-chrome-addon

+Photo Zoom mareste imaginile la dimensiunea originala printr-o simpla trecere a mouse-ului peste ele.

mai departe..