Ctfmon Remover … opreste definitiv procesul ctfmon.exe

In cazul in care nu aveti destula memorie RAM instalata pe calculator, sau pur si simplu, va displace ideea ca un anumit proces sa consume degeaba memorie RAM si resursele procesorului, atunci veti fi interesati de ceea ce voi prezenta mai departe.

Unul dintre procesele care nu sunt neaparat necesare este si ctfmon.exe. Acesta este instalat de Microsoft Office si are rolul de a activa Language Bar (bara de unelte ce permite schimbarea limbii (caracterelor) in care scriem. EX: caracterele de pe tastatura ce corespund limbii romane sau engleza).

languagebar_en

Sincer sa fiu eu am incercat de mai multe ori sa opresc acest proces insa, indiferent ca am utilizat Revo Uninstaller sau Glary Utilities,  de fiecare data cand reporneam computerul ctfmon.exe aparea din nou in lista de procese.

ctfmon_exe Asta pana zilele trecute cand am dat de un utilitar intitulat sugestiv, Ctfmon Remover, care dezactiveaza definitiv procesul. Aplicatia este simpla si, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, poate fi utilizata atat pentru dezactivarea cat si pentru activarea procesului.

Download Ctfmon Remover

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

OfficeTab … navigare cu taburi (file) in Word, Excel si PowerPoint

Navigarea cu file (taburi) a reprezentat, la momentul respectiv, principalul motiv pentru care am renuntat sa mai folosesc IE6, preferand Firefox pentru navigarea pe internet. E mult mai simplu sa ai in aceeasi fereastra toate paginile web pe care le-ai deschis, decat sa cauti ceea ceea ce te intereseaza in, sa zicem, 15 ferestre diferite.

Intre timp, nu numai navigatoarele web au implementat aceasta solutie, ci si cateva aplicatii diferite, gen Foxit au apelat la ea pentru a simplifica accesul la 2 sau mai multe documente deschise in acelasi timp. De aceea, e de mirare ca Microsoft nu a creat inca un patch care sa implementeze navigarea cu file in toate versiunile Microsoft Office, lasand aceasta treaba pe mana unor dezvoltatori chinezi.

office-tab

Programul creat de chinezi se numeste Office Tab, si dupa instalare, deschide o interfata ce permite utilizatorilor sa activeze navigarea cu file in Word, Excel si PowerPoint. Pe langa asta, utilizatorii au la dispozitie o serie de optiuni ce permit personalizarea combinatiilor de taste precum si a culorii si modului cu sunt afisate taburile in aplicatie.

office-tab2

Office Tab este gratuit si functioneaza cu toate versiunile Microsoft Office. Eu am testat aplicatia pe Microsoft Office 2003 si 2007 insa din ceea ce am citit pe net, functioneaza si in Office 2010.

Download Office Tab

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..