Gmail in Rusia

In cautarea unei metode originale de promovare a serviciului de email oferit de Google, filiala Google din Rusia a creat un spot video care cu siguranta va atrage atentia si pe care va invit sa-l vizionati in continuare.

Gmailblog, site-ul pe care am gasit filmuletul prezinta si materialele folosite de rusi pentru crearea giganticei machetei asa ca, daca sunteti curiosi, gasiti aici informatii suplimentare.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Windows Live Writer ... un instrument excelent pentru blogeri

Daca scrieti pe un blog si nu folositi Windows Live Writer pentru editarea si publicarea articolelor pierdeti enorm pentru ca WLW este probabil cel mai utilizat program pentru editarea articolelor unui blog fiind compatibil cu majoritatea platformelor de blogging incluzand aici WordPress, Blogger, LiveJournal, TypePad, Movable Type, etc

Configurarea accesului la blogul dvs. se face in cateva secunde, optiunea implicita din WLW sincronizand aproape instant continutul blogului dvs (categorii, articole, etc) cu bazele de date din calculator.

2008-03-04_020857

Una din optiunile cele mai interesante si utile pe care le ofera WLW este posibilitatea de a previzualiza modul cum va arata articolul dvs. inainte de a-l publica. Desi aceasta optiune este disponibila si prin intermediul editorul implicit al unei platforme de blogging, diferenta este data de faptul ca WLW descarca tema blogului dvs. pe computer, oferindu-va astfel posibilitatea de a vedea articolul exact asa cum va arata acesta dupa publicarea pe blog.

O alta optiune utila o reprezinta posibilitatea stabilirii unei date si ore2008-03-04_021227 ulterioare pentru publicarea unui articol. Sa presupunem ca plecati intr-o vacanta si doriti ca vizitatorii dvs. fideli sa nu va simta lipsa pe blog. Prin intermediul acestei facilitati puteti scrie articolele pe care doriti sa le publicati inainte de a va face bagajele si sa stabiliti o data ulterioara pentru publicarea fiecarui articol in parte. Singura problema este ca platforma de blogging pe care este realizat blogul dvs. sa permita acest lucru.

Insa, optiunea care face WLW cu totul diferit de alte programe din categoria sa este capacitatea de a utiliza extensii. Asemanatoare cu addon-urile din Firefox, extensiile Windows Live Writer permit adaugarea si integrarea de noi facilitati in afara celor implicite pe care le ofera aplicatia. Astfel, puteti instala plugin-uri care sa faciliteze introducerea in articol a  videoclipurilor de pe YouTube, sa permita introducerea de coduri HTML, a screenshot-urilor unui site sau tagurilor Technorati, etc.

2008-03-04_021713

Am enumerat numai unele dintre facilitatile de baza a WLW insa aplicatia permite efectuarea cu usurinta a unui numar mare de operatiuni care in editoarele implicite din Blogger sau WordPress sunt greu accesibile sau chiar lipsesc. De asemenea, extensiile despre care am vorbit sunt cele de care am avut nevoie la un moment dat, insa cu siguranta exista altele mult mai utile.

De aceea, daca utilizati Window Live Writer si ati descoperit o facilitate inedita sau un plugin WLW interesanta puteti utiliza cu incredere formularul de comentarii pentru a impartasi mie si vizitatorilor acestui blog experienta dvs. cu WLW.

Download Windows Live Writer

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Creaza slideshow-uri animate cu PictureTrail

PictureTrail ofera probabil cea mai bogata colectie de stiluri si tipuri de tranzitie puse la dispozitie de un site sau un program destinat crearii de slideshow-uri.
Desi procesul de inregistrare este destul de enervant (solicita data nasterii si alte informatii inutile) Picture Trail impresioneaza prin numarul extrem de mare de optiuni pe care le ofera utilizatorilor care doresc sa creeze o galerie de imagini animate.
 

Procesul de creare a unui slideshow este extrem de simplu. O singura pagina web pune la dispozitia utilizatorilor toate optiunile necesare personalizarii unei galerii de imagini: puteti alege rama galeriei, fundalul, efectele de tranzitie, modul de prezentare a fotografiilor, etc

Dupa cum se poate vedea si in slideshow-urile prezentate mai sus efectele sunt extrem de originale iar rezultatele pot fi inserate automat in majoritatea site-urilor sau retelelor sociale existente la ora actuala pe net sau pot fi trimise pe email unui prieten prin intermediul unui link.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..