Skype 2.0 pentru Linux

skylinux

In noiembrie anul trecut Skype a lansat o varianta beta a versiunii 2.0 ce adauga posibilitatea realizarii de apeluri video intre utilizatori. Zilele acestea Skype a scos pe piata, in sfarsit, varianta finala a versiunii 2.0 care, pe langa posibilitatea de a utiliza camerele web in convorbirile din Linux, corecteaza unele bug-uri ale aplicatiei si imbunatateste calitatea sunetului in convorbire.

Desi versiunea Skype pentru Linux este cu mult in urma variantelor pentru Windows sau Mac este imbucurator faptul ca macar una dintre cererile utilizatorilor de Linux a fost satisfacuta de catre dezvoltatorii Skype si creaza speranta ca nu vor intarzia sa fie implementate si celelalte facilitati care momentan nu se regasesc in versiunea Skype pentru Linux.

Link | Skype.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Zoom pe imagini in Firefox

Daca ati incercat vreodata functia zoom din Firefox  (CTRL +/-)  ati observat probabil ca imaginile pe care pagina web le contine raman la acceasi dimensiune, singurul lucru care se modifica fiind dimensiunea textului. Neplacut, nu? Mai ales daca doriti sa mariti o imagine pentru a observa niste detalii care vi se par interesante si care intr-o imagine de dimensiuni normale sunt greu de identificat.

Solutia la aceasta problema o reprezinta Image Zoom un add-on Firefox, care, intr-un mod simplu si usor de utilizat, completeaza cu succes functia de Zoom din Firefox.

Pentru a utiliza Image Zoom tot ce trebuie sa faceti este sa asezati cursorul mouse-ului pe o imagine si sa efectuati urmatoarele operatiuni:

  • tineti apasat butonul dreapta al mouse-ului si apasati butonul din stanga - imaginea selectata va fi afisata pe tot ecranul
  • tineti apasat butonul dreapta al mouse-ului si apasati butonul din mijloc - readuce imaginea la dimensiunea originala
  • tineti apasat butonul dreapta si miscati rotita mouse-ului inainte si inapoi - micsoreaza/ mareste dimensiunea imaginii.

Aceleasi operatiuni sunt posibile si daca dati un click dreapta pe imagine si selectati din meniul contextual optiunea Scaleaza Imaginea,

Image Zoom Context Menu

insa mi se pare mult mai usoara efectuarea operatiunilor cu ajutorul mouse-ului mai ales ca in extensia permite personalizarea combinatiilor de butoane in functie de preferintele fiecaruia.

2008-03-14_145205

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..