Splash Lite – un player pentru filme HD

splash_lite1In cazul in care ati achizitionat un monitor Full HD si sistemul dvs nu face fata prea bine resurselor necesare redarii unui film la rezolutia 1920x1080 , sau pur si simplu doriti sa desfasurati si alte activitati in timpul vizionarii unui film high definition, recomandarea mea este sa incercati Splash Lite Player.

Diferenta intre resursele pe care le consuma Splash Lite si oricare alt player video (indiferent ca e vorba de GOM Player, VLC player, Windows Media Player 11, etc) sunt enorme. De exemplu, am testat videoclipul Love de la Inna in format 1920x1080 iar rezultatele le puteti vedea in screenshoturile de mai jos:

splash_lite1. Splash Lite – procesor 03% RAM 28 MB

splash_lite2_gom 2. GOM Player  - procesor 51 % memorie 79 MB

splash_lite_vlc

3. VLC Player- procesor 32 %  memorie 121 MB

splash_lite_media _player 4. Windows Media Player 12 ( windows 7) – procesor 10% , memorie 119 MB

Dupa cum se observa, singurul player care are se apropie cat de cat de performantele Splash Lite este Windows Media Player 12( 10% WMP 12 – 3 % Splash Lite). Asta doar in ceea ce priveste procesorul pentru ca memorie ocupa  de 4 ori mai mult. Celelalte playere nici nu se pot compara cu Splash Lite, diferenta de resurse consumate fiind mult prea mare.

Toate bune si frumoase insa apare si o problema: Splash Lite este versiunea gratuita a unor variante Splash Player pe bani ( care inca nu au fost lansate). Asta inseamna ca ii lipsesc unele optiuni pe care ne-am obisnuit sa le gasim la alte playere : shortcut-uri pentru sincronizarea subtitrarii, redarea de fisiere in format WMW, etc.

Insa una peste alta, daca nu sunteti pretentiosi si aveti o subtitrare care nu necesita sincronizare, Splash Lite reprezinta cea mai buna alegere pentru vizionarea filmelor HD.

Download Splash Lite Player

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

5 comentarii :

Movi - 4Botosani spunea...

da ar putea fi o varianta si acest player mai ales pentru acele pc-uri unde memoria nu este prea maricica.

Unknown spunea...

vei avea consum mic de procesor DOAR daca ai placa video ATI sau NVIDIA performante, care sa se ocupe de decodarea fluxului video. altfel, aceasta decodare va fi facuta de software, iar consumul procesorului va fi mare.

La prima pornire a playerului, veti fi atentionati daca acesta a detectat accelerare video hardware, iar daca da, vi se propune sa fie folosita in mod implicit.

Anonim spunea...

imi place ca are optiunea purevideo pentru placile nvidia

Anonim spunea...

Uau, interesant ce putine resurse cere.

Trimiteți un comentariu