Convertiti imaginile scanate in text cu FreeOCR

Sa presupunem ca sunteti student si aveti nevoie sa editati in Word un curs sau o carte pe care le-ati scanat si le-ati salvat in calculator sub forma de imagine. In aceasta situatie aveti la dispozitie doar doua optiuni:

1. va inarmati cu multa rabdare si va apucati sa rescrieti in Word documentul scanat cuvant cu cuvant;

2. cautati un soft care sa fie capabil sa efectueze o recunoastere optica a textului dintr-o imagine (OCR - Optical Character Recognition) si care sa permita convertirea imaginilor scanate in text.

Evident, in cazul in care ati avea la dispozitie programul necesar, cu totii ati alege a doua optiune.

freeocr-convertire-scanare-in -word

Ei bine, softul de care aveti nevoie se numeste FreeOCR si este un program gratuit capabil sa transforme in text documentele scanate. Puteti utiliza FreeOCR atat pentru scanarea si transformarea directa a documentelor cat si pentru extragerea textului din imaginile deja existente in computer. De asemenea, exista si posibilitatea de a converti in Word fisierele PDF fara a mai fi nevoie sa accesati internetul ca in cazul PDFOnline.

FreeOCR este disponibil pentru majoritatea versiunilor de Windows.Pentru a putea utiliza programul este necesar sa aveti instalat .Net Framework 2.0.

Download FreeOCR

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

5 comentarii :

Anonim spunea...

Am incercat programul FreeOCR si este foarte slab. Nu "stie" limba romana. Face foarte multe erori de citire. Nu respecta aranjarea in pagina. Nu extrage imaginile. Folosesc ABBY FineReader care face cu foarte mici erori toate cele de mai sus.

Anonim spunea...

man, ai dreptate, nu se compara cu ABBY FineReader care insa e un program profesional si costa 49$. De obicei eu prezint solutii simple si in marea majoritate gratuite care se adreseaza utilizatorului obisnuit.
Oricum merci pentru informatie.

Anonim spunea...

care este acuratetea programului?! in ce proportie identifica corect un text oarecare, sa zicem fara diacritice, doar cu caractere din alfabetul englezesc

multumesc :)

Anonim spunea...

originalsPunctRo Adidasi,haine,accesorii originale Adidas Reebok Ecko Unlimited G-unit Zoo York Dc Shoes Adio Osiris si nu numai ... 100% originale

originalsPunctRo

Cristinelu' spunea...

va multumim pt articol!pe mine care-s necunoscatoare, m-a ajutatenorm!

Trimiteți un comentariu