Daca scrieti pe un blog si nu folositi Windows Live Writer pentru editarea si publicarea articolelor pierdeti enorm pentru ca WLW este probabil cel mai utilizat program pentru editarea articolelor unui blog fiind compatibil cu majoritatea platformelor de blogging incluzand aici WordPress, Blogger, LiveJournal, TypePad, Movable Type, etc
Configurarea accesului la blogul dvs. se face in cateva secunde, optiunea implicita din WLW sincronizand aproape instant continutul blogului dvs (categorii, articole, etc) cu bazele de date din calculator.
Una din optiunile cele mai interesante si utile pe care le ofera WLW este posibilitatea de a previzualiza modul cum va arata articolul dvs. inainte de a-l publica. Desi aceasta optiune este disponibila si prin intermediul editorul implicit al unei platforme de blogging, diferenta este data de faptul ca WLW descarca tema blogului dvs. pe computer, oferindu-va astfel posibilitatea de a vedea articolul exact asa cum va arata acesta dupa publicarea pe blog.
O alta optiune utila o reprezinta posibilitatea stabilirii unei date si ore ulterioare pentru publicarea unui articol. Sa presupunem ca plecati intr-o vacanta si doriti ca vizitatorii dvs. fideli sa nu va simta lipsa pe blog. Prin intermediul acestei facilitati puteti scrie articolele pe care doriti sa le publicati inainte de a va face bagajele si sa stabiliti o data ulterioara pentru publicarea fiecarui articol in parte. Singura problema este ca platforma de blogging pe care este realizat blogul dvs. sa permita acest lucru.
Insa, optiunea care face WLW cu totul diferit de alte programe din categoria sa este capacitatea de a utiliza extensii. Asemanatoare cu addon-urile din Firefox, extensiile Windows Live Writer permit adaugarea si integrarea de noi facilitati in afara celor implicite pe care le ofera aplicatia. Astfel, puteti instala plugin-uri care sa faciliteze introducerea in articol a videoclipurilor de pe YouTube, sa permita introducerea de coduri HTML, a screenshot-urilor unui site sau tagurilor Technorati, etc.
Am enumerat numai unele dintre facilitatile de baza a WLW insa aplicatia permite efectuarea cu usurinta a unui numar mare de operatiuni care in editoarele implicite din Blogger sau WordPress sunt greu accesibile sau chiar lipsesc. De asemenea, extensiile despre care am vorbit sunt cele de care am avut nevoie la un moment dat, insa cu siguranta exista altele mult mai utile.
De aceea, daca utilizati Window Live Writer si ati descoperit o facilitate inedita sau un plugin WLW interesanta puteti utiliza cu incredere formularul de comentarii pentru a impartasi mie si vizitatorilor acestui blog experienta dvs. cu WLW.
>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!
4 comentarii :
Interesant insa prefer sa raman la publicatul standard
Fiecare cu parerea sa, insa ti-ar fi fost folositoare optiunea de adaugare "nofollow" pentru anumite link-uri de pe blogul tau:D
o sa-l incerc sa vad daca e asa de bun pe cat spui...
Ideea in sine este interesanta, dar pentru scriere sunt si anumite pluginuri destul de bune.
Trimiteți un comentariu