Solutii Blogger/Blogspot : Formular de comentarii mai simplu si usor de utilizat

SBP

Blogger reprezinta o platforma de blogging excelenta, gratuita si usor de utilizat. Nu trebuie sa ai mari cunostinte de programare web pentru a crea un blog gazduit de Blogger: te inregistrezi, alegi o tema, eventual o schimbi cu una disponibila gratuit pe net si te apuci de scris.

Insa la un moment dat incepi sa iti doresti mai mult si incepi sa te uiti pe alte bloguri, unele dintre ele realizate in Wordpress, sa vezi de ce ele au un succes mai mare, un numar mare de unici sau comentarii mai multe. Motivele sunt diverse, insa cel putin unul este clar: interfata Wordpress este mult mai prietenoasa, mai usor de personalizat, formularele de comentarii sunt asezate in interiorul paginii ce gazduieste articolul si in acest mod vizitatorii care doresc sa lase un comentariu pot face acest lucru mult mai usor.

In cautarea unor solutii care sa imbunatateasca aspectul grafic si sa faciliteze accesul vizitatorilor la anumite sectiuni ale site-ului am descoperit JackBook.com un site excelent care, in afara de numeroase teme pentru Blogger, ofera si solutia la problema accesului dificil la formularul de comentarii din Blogger.

In continuare va voi prezenta pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a obtine un formular de comentarii asemanator cu cel din Wordpress in Blogger. Procedura este destul de complexa asa ca va recomand sa efectuati un backup al sablonului(temei) dvs inainte de a incepe modificarile.

1. In primul rand trebuie sa setati ca ferestrele de comentarii sa apara sub forma unei ferestre pop-up: Particularizati (sau Tablou de bord / Aspect)- Setari -Comentarii si la intrebarea din imaginea de mai jos bifati "DA" si apoi in partea de jos a paginii "Salvare setari"

comentariijpg

2. Mergeti la Particularizati (sau Tablou de bord / Aspect) / Sablon / Editati Html. Bifati "Extindeti sabloanele control" si apoi click pe "Descarcati sablonul complet".

salvare sablon

4.Identificati si marcati cu mouse-ul urmatoarea sectiune de cod:

<b:includable id='comments' var='post'>


<div class='comments' id='comments'>


<a name='comments'/>


<b:if cond='data:post.allowComments'>


<h4>


<b:if cond='data:post.numComments == 1'>


1 <data:commentLabel/>:


<b:else/>


<data:post.numComments/> <data:commentLabelPlural/>:


</b:if>


</h4>


 


<dl id='comments-block'>


<b:loop values='data:post.comments' var='comment'>


<dt class='comment-author' expr:id='"comment-" + data:comment.id'>


<a expr:name='"comment-" + data:comment.id'/>


<b:if cond='data:comment.authorUrl'>


<a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'><data:comment.author/></a>


<b:else/>


<data:comment.author/>


</b:if>


<data:commentPostedByMsg/>


</dt>


<dd class='comment-body'>


<b:if cond='data:comment.isDeleted'>


<span class='deleted-comment'><data:comment.body/></span>


<b:else/>


<p><data:comment.body/></p>


</b:if>


</dd>


<dd class='comment-footer'>


<span class='comment-timestamp'>


<a expr:href='"#comment-" + data:comment.id' title='comment permalink'>


<data:comment.timestamp/>


</a>


<b:include data='comment' name='commentDeleteIcon'/>


</span>


</dd>


</b:loop>


</dl>


 


<p class='comment-footer'>


<a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:postCommentMsg/></a>


</p>


 


</b:if>


 


<div id='backlinks-container'>


<div expr:id='data:widget.instanceId + "_backlinks-container"'>


<b:if cond='data:post.showBacklinks'>


<b:include data='post' name='backlinks'/>


</b:if>


</div>


</div>


</div>


</b:includable>
5. Inlocuiti codul marcat anterior cu codul disponibil mai jos:Formular de comentarii blogger/blogspot - Divshare

Formular de comentarii blogger/blogspot - Google Pages

Daca doriti sa salvati fisierul text de pe Google Pages - click dreapta si "Save Target as .."Pentru a identifica mai usor sectiunea de cod care trebuie inlocuita in pasul nr. 4, marcati si copiati intregul cod( Ctrl+C) apoi mergeti in Firefox sau Internet Explorer, apasati Ctrl+F si imediat Ctrl+V si sectiunea respectiva va fi identificata automat. Daca exista mici diferente intre codul din sablonul dvs si cel pe care trebuie sa-l identificati incercati sa gasiti numai primele si ultimele linii de cod si marcati cu mouse-ul intreg continutul dintre ele.6. Copiati codul urmator deasupra temenului </body>. De obicei </body> este situat in partea de jos a sablonului fiind ultima sau penultima linie de cod.<!-- www.jackbook.com --><!-- this to hide and show el --><script languange='javascript'>function showcomment(a,b){var jackbookdotcom = document.getElementById(a);jackbookdotcom.style.display = 'none';jackbookdotcom = document.getElementById(b);jackbookdotcom.style.display = 'block';}</script><!-- www.jackbook.com -->

7. Identificati sectiunea de cod de mai jos:
<span class='post-comment-link'><b:if cond='data:blog.pageType != "item"'><b:if cond='data:post.allowComments'><a class='comment-link' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><b:if cond='data:post.numComments == 1'>1 <data:top.commentLabel/><b:else/><data:post.numComments/> <data:top.commentLabelPlural/></b:if></a></b:if></b:if></span>
8. Inlocuiti-o cu codul de mai jos:
<span class='post-comment-link'><b:if cond='data:blog.pageType != "item"'><b:if cond='data:post.allowComments'><a class='comment-link' expr:href='data:post.url + "#comments"' ><b:if cond='data:post.numComments == 1'>1 <data:top.commentLabel/><b:else/><data:post.numComments/> <data:top.commentLabelPlural/></b:if></a></b:if></b:if></span>
Inainte de a da click pe "Salvati sablon" incercati sa previzualizati schimbarile( "Vizualizare"). Daca nu veti fi condusi pe pagina blogului dvs. si in schimb veti vedea un mesaj de eroare, inseamna ca ati gresit undeva. Daca nu apare mesajul de eroare inseamna ca ati reusit sa schimbati cu succes formularul de comentarii.9. Apasati "Salvati Sablon"Retineti: Dupa ce ati inceput editarea HTML nu salvati sablonul inainte de a incerca o previzualizare!!!!Sper ca aceste instructiuni au fost destul de detailiate si usor de inteles. Daca intampinati greutati sau neclaritati nu evitati sa ma intrebati, voi face tot posibilul sa va ajut. In cazul in care nu reusim sa rezolvam problemele prin intermediul comentariilor, imi puteti trimite sablonul (tema) Blogger pentru a incerca sa implementez eu modificarile.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

12 comentarii :

Jok3ru spunea...

Am inteles cum fac.Dar daca se poate sa fac si eu cum ai tu formularul??Se poate??Ma poti contacat la Y!M:mihnea_edd

P.N. Romulus spunea...

Daca te referi la formularul de comentarii, vad ca deja ai rezolvat-o si pe asta!

Anonim spunea...

da-mi si mie add la id: stefan3443 te rog mult , am o problema

Tigeraxe spunea...

foarte tare mersi mult mi-ai fost de mare ajutor. tu ai modificat sablonul de comentarii tot asa? intreb fiindca imi place si sablonul intreg in general

Indelible Bonobo spunea...

imi este greu sa urmaresc codul. ai idee cum e diferit de solutia nativa draft.blogger ?

btw, am facut update cu 11 limbi la translation widget.

P.N. Romulus spunea...

Vezi link-ul de mai jos, gasesti doua metode prin care poti introduce noul formular de comentarii in cazul in care nu merge solutia nativa:

http://www.bloggerbuster.com/2008/06/how-to-add-comment-form-beneath-your.html

Daca nu reusesti lasa un ID poate o rezolvam cumva impreuna.

Rechinu spunea...

bun dar mie nu imi iese cum trebuie nu poti sa sa scri nimica in fereastra

Anonim spunea...

boy2die4_2006, dami si mie add, am facut cum zice in tutorial, dar am o mica problema, daca vreau sa dau click sa las coment, disapre si ramane alb.

Aceeasi EU spunea...

Simplu, am luat un cod în urmă cu ceva timp, am făcut nişte modificări în şablon, iar unul dintre codurile instalate a făcut să-mi dispară posibilitatea de a trimite un comentariu! Fără să vreau am greşit şi, desigur, din neştiinţă, nepricepere! Am urmat etapele de mai sus, dar singura chestie care a reuşit a fost că apare din nou "trimite comentariu", dar nu poţi trimite. Adică, nu apare şi fereastra propriu-zisă! Ce-i de făcut în continuare?
Trag acum de prostia pe care-am făcut-o, dar în zadar! Sper că-mi vei găsi o rezolvare!
Mulţumesc frumos!

Aceeasi EU spunea...

Ah, şi încă ceva, numai de la anumite posturi(articole) încolo nu se mai poate lăsa un comentariu, şi bănuiesc eu că, ulterior, când am adăugat seria de coduri, de-atunci nu s-a mai văzut fereastra pentru comentariu! Dar de ce la celelalte se mai poate lăsa comentariu, iar imediat cum am pus codurile, pentru posturile următoare nu mai există fereastra? Ciudat... nici nu ştiu cum să mă exprim mai pe înţeles "blogăricesc"! :) Sper să-mi răspunzi!
Numai bine!

Admin spunea...

Sectiunea 7 nu exista in template-ul meu. Era util daca faceai un print screen sa stim unde este localizata sa o putem inlocui...}

Trimiteți un comentariu