QT Toolbar- un manager de fisiere integrat in Windows Explorer

Ati avut vreodata un folder plin cu zeci de fisiere si foldere pe care ati dorit sa-l filtrati intr-un fel sau altul? Probabil ca da, si atunci stiti ce greu e sa identifici un fisier specific aruncat intr-o multime de alte fisiere cu extensii si nume asemanatoare. E ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.Sa presupunem ca din amalgamul de fisiere aflate intr-un folder doriti sa vedeti numai fisierele modificate in ultimele 5 zile, sau dintr-un folder plin cu muzica vreti sa le identificati numai pe cele care au eticheta "rock". QT Toolbar va poate ajuta sa reusiti aceste filtrari.

QT Toolbar este o extensie a exploratorului windows ce instaleaza o bara de unelte noua, disponibila in folderul "View-Toolbars-QTToolbar2" si care va ofera multiple posibilitati de a lucra cu fisiere si directoare, incluzand si o puternica facilitate de cautare ce face mult mai usoara filtrarea si identificarea fisierelor aflate intr-un folder.

qttoolbar1

Iata cam ce operatiuni puteti executa cu QT Toolbar:

qt toolbar 2

  • Copierea numelui/a caii de acces a unui fisier: prin selectarea unuia sau mai multor fisiere si apoi accesarea butonului Path sau Name aveti posibilitatea de a trasfera in clipboard numele sau calea de acces a fisierelor selectate. Daca nu selectati nici un fisier, vor fi copiate numele sau calea de acces a folderului in care lucrati.
  • Command Prompt: lanseaza prompterul in interiorul folderului in care lucrati sau a fisierului selectat.
  • Folder analyze : scaneaza continutul unui folder si va ofera o reprezentare grafica a fisierelor/directoarelor aflate in acel folder, aranjate in functie de dimensiune.
  • Filtrarea fisierelor : o unealta deosebit de bine gandita si foarte utila, permite identificarea unui fisier in functie de mai multe atribute predefinite.Siteul creatorului ofera si un manual, din pacate in limba japoneza, insa o traducere automata in engleza a acestuia realizata cu Google puteti gasi aici. Totusi, nu este neaparat necesar sa invatati pe de rost sintaxa speciala folosita pentru cautare, deoarece puteti folosi cu usurinta meniul contextual precum si optiunea Search Helper pentru a efectua cautari mai deosebite. De exemplu, scrieti in bara de cautare cuvantul mp3 apasati Enter si vor fi afisate toate fisierele cu extensia .mp3. Interesant este ca dupa ce ati identificat fisierele cu extesia .mp3, aveti posibilitatea de a restrange cautarea in functie si de alte atrbute, de exemplu dupa genul de muzica Rock. La o noua cautare vor fi afisate numai fisierele cu extensia mp3 care au eticheta Rock. Trebuie remarcat insa faptul ca pentru a reveni la afisarea de dinaintea aplicarii filtrelor este necesar sa dati un click dreapta si sa folositi functia Refresh.
  • Identificarea fisierelor care au aceeasi extensie: permite sa identificati in interiorul unui folder toate fisierele care au acceasi extesie. Selectati de exemplu un fisier cu extesia .jpg si apoi apasati pe butonul din bara de unelte. Vor fi selectate automat toate fisierele .jpg din interiorul folderului in care va aflati. Facilitatea devine deosebit de utila atunci cand vreti sa faceti curatenie intr-un director oferindu-va posibilitatea sa identificati si sa indepartati din interiorul unui folder numai un anumit tip de fisiere.
  • Instalarea extensiei QT Toolbar: dezarhivati continutul arhivei si instalati programul folosind “InstallerQTToolBar2.exe”. Dupa instalare vi se va cere sa dati restart sau sa va logati din nou la compute( Start-Log Off). Dezinstalarea se face lansand din nou “InstallerQTToolBar2.exe” si selectand optiunea de dezinstalare.

Ca o concluzie, pot spune ca bara de unelte pe care o instaleazaQT Toolbar este deosebit de utila si, desi facilitatile oferite de aceasta pot fi regasite si in managerele de fisiere tip dual panel, faptul ca acestea sunt integrate in explorer-ul din Windows le face mai usor de accesat si de folosit pentru un utilizator fara prea mari pretentii in ceea ce priveste utilizarea computerului.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

1 comentarii :

Anonim spunea...

An interesting discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to write more on this topic, it might not be a taboo subject but usually people do not speak about these issues.
To the next! Cheers!!

Here is my page; calculate bmr

Trimiteți un comentariu