ObjectDock 1.9 ... o bara de unelte animata

screen

ObjectDock este o aplicatie ce permite utilizatorilor sa organizeze intr-un mod inedit si foarte atractiv shortcut-urile catre programele lor favorite. Prin faptul ca toate shortcut-urile catre programele favorite sunt stranse intr-un singur loc, utilizatorii aplicatiei au posibilitatea de a pastra un aspect curat al spatiului de lucru si de a accesa rapid si simplu programele pe care le folosesc in mod uzual.

Aplicatia contine o multitudine de optiuni de configurare, in continuare voi prezenta o parte dintre acestea folosind in acest scop versiunea gratuita ObjectDock 1.9.

Dupa descarcarea, instalarea si lansarea programului in partea de jos a spatiului de lucru va aparea o noua bara in care deja putem gasi instalate cateva "scurtaturi".

dock

Click pe iconita Configure Dock pentru a accesa meniul general al aplicatiei.

dock1 

In meniul General din ObjectDock Proprieties puteti stabili daca doriti ca aplicatia sa fie lansata automat la pornirea sistemului de operare, insa cu siguranta mult mai interesante vi se vor parea optiunile din meniul Appearance ce permit configurarea aspectului vizual al barei de unelete(dimensiunea icoanelor,  nivelul de transparenta al acestora, forma si culoarea fundalului)

object

object1

Accesand meniul Effects aveti posibilitatea de a stabili nivelul zoom-ului (Zoom Effect) care va aparea de fiecare data cand treceti cu mouse-ul peste una din iconitele de pe bara de unelte. De asemenea, daca doriti, puteti renunta in totalitate la efectul de zoom sau sa il inlocuiti cu o alta animatie, gen "clopotel", Swing Effect.

zoom

Pentru a adauga un nou shortcut catre un program preferat accesati meniul Docklets si dati click pe Shortcuts.  In continuare vor aparea optiunile de configurare a noii aplicatii pe care doriti sa o introduceti in bara:

Title-numele programului( de ex. Firefox)

Link: trebuie sa indicam programului legatura catre executabilul aplicatiei (apasam butonul Browse si cautam calea catre executabilul Firefox.exe)

firefox

Programul stabileste automat iconita adecvata pentru Firefox cautand in setul de iconite preinstalat, insa bineinteles, daca doriti, aveti posibilitatea de a adauga si seta oricand alte iconite care sa reprezinte programele dvs favorite.

Download ObjectDock 

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

 

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

1 comentarii :

Anonim spunea...

Si cum fac mai multe bare dealea..unde pun iconitrele..ca numa o bara am..

Trimiteți un comentariu