Launchy 2.0 ... probabil cel mai util program pentru Windows

02225

Launchy este o aplicatie gratuita, extrem de utila, ce usureaza enorm accesul la programele, documentele si fisierele pe care le utilizati ( sau nu)  in mod frecvent.

De exemplu, eu am obiceiul de descarca si pastra pe desktop foarte multe din fisierele si shortcut-urile catre programele pe care le accesez frecvent.

De aceea, cateodata imi este foarte greu sa identific programul pe care doresc sa il lansez sau documentul pe care vreau sa-l deschid si, periodic, sunt nevoit sa trec la programul de curatenie si de sortare a fisierelor in functie de prioritati. Insa, si dupa sortare, tot imi raman destule fisiere si aplicatii pe desktop pentru a putea accesa rapid una dintre atunci cand este necesar.

Aici intervine Launchy. Aplicatia este lansata prin intermediul combinatiei de taste Alt+Space si, pentru a lansa un anumit program, tot ce trebuie sa faceti este sa incepeti sa scrieti numele acestuia in casuta de cautare ce apare la apasarea combinatiei de taste.

In mod implicit, Launchy este setat sa indexeze programele care se afla in Start menu, insa puteti stabili ca aplicatia sa indexeze orice folder si subfolder de pe computerul dvs. si sa caute, daca doriti, numai anumite tipuri de fisiere (xls, csv, jpg, mp3, exe, zip, rar, etc.) pe care acestea le contin.

De exemplu puteti stabili ca aplicatia sa indexeze folderul dvs. cu muzica si veti putea gasi si lansa melodia preferata prin simpla scriere a numelui acesteia in bara de cautare Launchy si apasarea tastei Enter.

launc

Launchy 2.0, versiune care a fost lansata recent, imbunatateste suportul pentru plugin-uri, mici extensii care adauga functionalitati noi aplicatiei. In mod implicit Launchy are preinstalate 3 plugin-uri:

  • Weby - indexeaza semnele de carte din Firefox si Internet Explorer astfel incat acestea pot fi lansate prin simpla scriere a numelui in casuta de cautare.

2007-12-20_015004

  • Calcy - permite efectuarea de calcule matematice. Scrieti cifrele si operatia matematica si veti vedea automat rezultatul

2007-12-20_015359

  • Explorer - scrieti c:\ si apasati tasta Tab si vor aparea toate directoarele pe care le contine partitia C:\ . Puteti continua in acelasi mod pentru a ajunge la un anumit folder din computer. Puteti folosi my doc .... + Tab pentru a ajunge in folderul My Documents.

c 

Download Launchy 2.0

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

 

 

 

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu