3 metode de a va proteja skick-ul USB de virusi

Stick-urile USB reprezinta in zilele noastre unul dintre cele mai frecvente medii prin care virusii se pot trasfera dintr-un calculator in altul. Riscul de infectare creste proportional cu frecaventa cu care utilizati memoriil USB pentru a trasfera date dintr-un calculator in altul.

In aceasta ordine de idei, mai jos aveti un set de utilitare, cu ajutorul carora va puteti proteja computerul impotriva infectarii prin intermediul memoriilor USB.

1.USB Write Protectoraplicatia este gratuita si permite utilizatorilor activeze protectia la scriere pe un stick USB. Odata cu activarea acestei optiuni, datele de pe stick vor putea fi copiate, insa nu vor putea fi transferate date de pe computer pe stick. Aplicatia are interfata in limba romana asa ca poate fi utilizata mai usor.

Din pacate, USB Write Protector nu se instaleaza pe stick-ul USB ci pe computer asa ca protectia la scriere trebuie activata/ dezactivata de pe computerul gazda.

UsbWriteProtect

2. Panda USB Vaccineom alta metoda prin care virusii pot actiona prin intermediul flash-urilor USB este modificarea fisierului autorun.inf. Spre deosebire de USB Write Protect, utilitarul creat de Panda ofera, pe langa optiunea de “vaccinare” a computerului ( dezactivarea functiei autorun pentru orice suport media atasat la computer) si posibilitatea de a dezactiva aceasta optiune pentru un anumit stick.

In acest fel, stick-ul pe care l-ati “vaccinat” poate fi atasat la un alt computer fara a se lansa automat functia autorun, ceea ce inseamna ca virusul nu se va putea transfera automat intre computer si stick (si invers).

usbvaccine1.5

3. ClamWim Portableversiunea portabila a antivirusului gratuit poate fi copiat si utilizat direct de pe stick.

antivirus portabil

  • aplicatia nu necesita instalare, ceea ce inseamna ca, daca doriti sa copiati un fisier pe stick si aveti suspiciuni ca ar putea fi infectat, trebuie sa-l selectati si scanati manual.
  • programul isi actualizeaza definitiile direct pe stick
  • detecteaza si spyware
  • necesita aproximativ 30 MB liber pe stick

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Cum se deschide un fisier .iso

Un fisier .iso reprezinta o “imagine” a unor fisiere, imagine ce poate fi inscriptionata pe un suport media: CD, DVD, etc. Daca ati descarcat un fisier de tip .iso si doriti sa-l deschideti si sa-i verificati sau modificati continutul inainte de a-l inscriptiona, iata pasii pe care trebuie sa-i urmati:

1. Descarcati ( in cazul in care nu-l aveti instalat) Winrar de aici. Dublu click pe fisierul descarcat pentru a incepe instalarea.

instalare_winrar2. In timpul instalarii va aparea un ecran in care puteti seta tipurile de fisiere care sa se deschida cu WinRar. Asigurati-va ca ati bifat casuta din dreptrul fisierelor .iso. dati click pe “Done” in fereastra urmatoare.

iso1 3. Acum mergeti la folderul unde se afla fisierul .iso si veti observa ca fisierul este afisat prin intermediul unei iconite tip Winrar.

4. Dati dublu click pe fisier.

5. Se va deschide o fereastra Winrar in care este afisat continutul fisierului .iso.

In cazul in care Winrar este deja instalat in sistemul dvs. pentru a-l face sa deschida fisiere tip .iso nu trebuie decat sa deschideti Winrar si apoi din meniul File-Open sa mergeti la fisierul .iso.

 

Bineinteles exista numeroase alte programe, unele dintre ele gratuite, care au optiuni mult mai avansate de gestionare si editare a fisierelor .iso ( ex: MagicISO). Eu am ales sa vorbesc despre WinRAR pentru ca este un program foarte popular si cu care foarte multi utilizatori sunt deja familiarizati.

mai departe..

Torrent Search Toolbar … bara de cautare pentru torrente

Fanii descarcarilor de pe pe torrente probabil stiu cat de greu este sa gasesti la un moment dat un anume fisier pe sutele de siteuri de torrente existente in zilele acestea pe internet.

In mod normal, fiecare dintre noi are doua sau trei siteuri de torrente preferate la care apeleaza atunci cand cauta un film nou sau un anumit program. In cazul in care nu gasim ceea ce ne intereseaza in acele siteuri renuntam sa cautam in continuare gandindu-ne ca daca nu au aparut pe trackerele noastre favorite, probabil nu exista nici in alta parte.

Desi de cele mai multe ori este posibil sa avem dreptate, nu ar fi mai bine daca am avea la dispozitie o metoda de a cauta usor in peste 30 de siteuri de torente? Torrent Search Toolbar ne ofera aceasta posibilitate.

Torrent Search Toolbar  este, asa cum ii spune si numele, o bara de unelte ce poate fi instalata in Firefox, Internet Explorer si Safari, care permite accesarea dintr-un singur loc a peste 30 siteuri de torrente.

Pentru a efectua o cautare, nu trebuie decat sa introduceti termenul dorit in casuta de cautare si sa apasati Search. In prima faza vor fi afisate rezultatele oferite de Google insa daca mergeti la taburile de deasupra primelor rezultate veti fi condusi automat pe pagina cu rezultatele site-ului de torrente pe care ati dat click.

torrent_search_toolbar

Torrent Search Toolbar actualizeaza frecvent siteurile de torrente pentru a se asigura ca acestea sunt functionale. In acest moment bara de unelte ofera suport pentru The Pirate Bay, Isohunt, TorrentReactor, Torrenz Meganova, MiniNova MonoNova Torrent Valley, TorrentSpy, Demonoid, Btjunkie, Newtorrents, Flextorrents, Bitorrent, Yotoshi, Piratic, Podtropolis, TorrentBox,  Mybittorrent, Snarf-it, BtBot, Fulldls, Downloadanime, Torrentportal, Yasto, Usenet Binaries, etc

Download Torrent Search Toolbar

mai departe..

Stergeti automat mesajele nedorite din Gmail

In fiecare zi primesc in contul meu de email Gmail zeci de mesaje, multe dintre ele reprezentand siri si tot felul de oferte de pe zecile de siteuri pe care mi-am trecut adresa de mail. In cazul in care am timp sau imi aduc aminte, le mai marchez ca si “Spam” sau le sterg, insa de obicei trec peste ele si nu le bag in seama.

Din pacate, aceste mesaje nedorite continua sa vina si sa se adune in Inbox asa ca zilele trecute, dupa ce m-am impiedicat de ele in timp ce cautam un mesaj mai vechi, m-am hotarat sa gasesc o cale nu numai de a le bloca dar si de a le sterge automat.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a scapa de aceste mesaje nedorite:

1. Deschideti unul dintre mesajele respective.

2. Dati click pe sageata de langa butonul Raspundeti si selectati optiunea “Filtrare mesaje de acest fel”

3. In cazul in care doriti, puteti introduce pe langa adresa de email a expeditorului, date suplimentare care sa va ajute sa identificati mai bine acel tip de mesaj.

4. Dati click pe Cautare de test pentru a va asigura ca Gmail depisteaza numai mesajele pe care doriti sa le eliminati.

5. Click pe butonul “pasul urmator”

6. Bifati casutele “marcati ca citit” si “Stergeti-l

7. In cazul in care doriti sa fie sterse si mesajele anterioare bifati si casuta “aplicati de asemenea …..” de  langa butonul Creati filtru

8. Click pe butonul “Creati Filtru

filtru_gmail In acest fel ati creat un filtru, iar mesajele de acel tip vor fi sterse automat chiar in momentul in care sunt primite. In cazul in care doriti sa eliminati va razganditi, puteti elimina filtrul respectiv din sectiunea Setari a Gmail.

mai departe..

Afla timpul de incarcare a unui site cu WebWait

webwait Timpul de incarcare a unui site depinde de un numar semnificant de factori. Primul dintre acestia il reprezinta viteza conexiunii la internet a a utilizatorului care acceseaza site-ul, insa din punctul de vederea unui administrator de site, acest lucru este mai putin important pentru ca nu poate fi controlat.

Restul factorilor depind insa de webmaster asa ca este in interesul fiecarui detinator de site sa afle daca siteul sau se incarca greu sau putin mai greu decat al concurentei. Raspunsul la aceasta intrebare il ofera WebWait.com.

webwait1

Pentru a afla timpul de incarcare a site-ului dvs. nu trebuie decat sa intrati pe WebWait.com si sa introduceti adresa siteului, iar aplicatia online va va afisa imediat rezultatul. Timpul de incarcare este masurat cu o precizie de zecimi de secunda, si, pentru a face testul si mai eficient, sunt efectuate 10 incarcari ale siteului. La final, in sectiunea din partea drepta sunt afisati toti timpii de incarcare precum si media acestora.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Codecuri pentru Windows 7

Daca ati instalat Windows 7 probabil ca ati observat ca, spre deosebire de versiunile anterioare, Windows Media Player 12 stie sa deschida nativ mult mai multe formate video si audio.

Totusi, exista cateva tipuri de codecuri pe care Windows Media Player 12 nu le suporta implicit, asa ca, pentru a fi siguri ca nu veti avea probleme in redarea unor anumite tipuri de fisiere media, recomandarea mea este sa instalati Windows 7 Codec Pack.

codecuri_windows_7

Aplicatia, care este 100% gratuita, include si un utilitar ce ofera utilizatorilor avansati un numar incredibil de optiuni de configurare a codecurilor audio si video. In cazul in care totusi “reusiti” sa va incurcati in setari, ultima versiune a Windows 7 Codec Pack are si o sectiune “Swap” ce permite intoarcerea la setarile implicte prin selectarea optiunii “use Microsoft codecs”

Descarca Codecuri pentru Windows 7

mai departe..

NoVirusThanks.org …. scanare antivirus online

Dupa cum probabil stiti nu exista solutia antivirus perfecta. Eficienta unui program antivirus este data de promptitudinea cu care dezvoltatorii acestuia depisteaza o noua amenintare, introduc definitia acesteia in sistemul de actualizari, de frecventa update-urilor pe care le efectueaza programul dvs antivirus, etc

Tinand cont de numarul tot mai mare de troieni si virusi care apar in fiecare zi este logic ca unii dezvoltatori de programe antivirus sa scape din cand in cand din vedere unele amenintari sau sa introduca  prea tarziu o definitie in sistemul de actualizari.

antivirus_online1

In aceasta ordine de idei, intrucat pe un computer nu pot fi instalate simultan mai multe programe antivirus, in cazul in care aveti un fisier pe care il considerati “suspect” (tras de pe torrente, de pe ODC sau adus pe stick de pe alt computer") sfatul meu este sa-l verificati mai intai pe site-ul NoVirusThanks.org.  Fisierul, care nu trebuie sa fie mai mare de  20 MB, va fi scanat de peste 20 de programe antivirus, fapt ce reduce considerabil sansele ca  un virus sau un trojan sa scape nedetectat.

antivirus_online

Dupa scanare, care de obicei este destul de rapida, siteul afiseaza un raport in care veti fi informati daca fisierul este sau nu infectat. In cazul depistarii unei amenintari, vor fi afisate si programele antivirus care au depistat amenintarea, precum si denumirea si tipul acesteia.

NoVirusThanks.org poate scana si pagini web, iar  exemplul de mai sus, prezinta rezultatele scanarii adresei www.domusflex.ro site despre care aflasem in urma cu cateva zile ca este infectat.

Pe aceeasi tema: 10 solutii antivirus online

mai departe..

Download Yahoo messenger 10

Zilele trecute am gasit pe net un articol ce anunta aparitia Yahoo Messenger 10 si care, pe langa o descriere sumara, dadea si un link de download. Desi eram aproape sigur ca nu poate fi vorba decat de vreun nou skin de Yahoo Messenger 9, l-am descarcat, instalat si, surpriza: Yahoo messenger 10 pre-alfa.
Imediat dupa instalare, iti dai seama ca e ceva schimbat: in fereastra de logare apare o optiune de selectare a limbii in care, din pacate, nu veti gasi si romana. In fereastra principala modificarile nu sunt spectaculoase: o sectiune noua Y!Updates, butonul Add Contact mutat sus langa fereastra de cautare si (parca) vreo doua skinuri noi.
yahoo_messenger_10Download_yahoo_messenger_10 
Desi este deocamdata in faza pre-alfa, se pare ca Yahoo messenger 10 nu va prea difererit de YM9. Sper totusi ca, tinand seama de numarul mare de utilizatori romani, pana la lansarea versiunii finale YM 10 programatorii de la Yahoo vor introduce si limba romana printre optiuni. Unele interpretari ale termenilor vor suna probabil ciudat, insa ar fi un semn de respect pentru milioanele de utilizatori din Romania.
Pe de alta parte, faptul ca nu vor fi schimbari majore e oarecum benefic: spre deosebire de saltul de la YM8 la YM9 programele gen Yahoo multimess, Yahoo Add Remover precum si alte programele utile vor fi mai usor de actualizat si de instalat.
Download Yahoo Messenger 10

mai departe..

Download Nero 9 gratis

nero9_gratis

Dupa cum va spuneam si in articolul Download Nero 9 in care anuntam lansarea noii versiuni Nero 9, nu sunt un mare fan al softului de inscriptionare produs de Ahead, datorita faptului ca pe langa functia de inscriptionare incorporeaza o multitudine de alte functii de care un utilizator simplu nu are nevoie. Din aceasta cauza va si recomandam sa incercati una din cele 10 alternative gratuite la Nero pe care le prezentasem intr-un articol anterior.

Nero_9_gratis

Se pare ca producatorii Nero 9 au realizat si ei ca pierd teren in fata aplicatiilor simple si gratuite si de aceea zilele acestea au lansat un Nero 9 gratuit. Versiunea, ce contine numai functiile de baza, este destul de voluminoasa – 55 Mb- si poate fi descarcata de pe siteul Nero.com

Din pacate, cei de la Nero nu s-au abtinut sa introduca in kitul de instalare si bara de unelte de la Ask, de aceea asigurati-va ca bifati optiunea "Install Nero without the Ask Toolbar" daca nu doriti sa instalati un toolbar suplimentar in browserul dvs.

Download Nero 9 Gratis –link direct

mai departe..