Primele imagini cu Windows Mobile 6.1

wm6 wm6.1

Desi asteptat sa-si faca aparitia abia in luna februarie 2008, noul sistem de operare pentru telefoane mobile Windows Mobile 6.1 a fost instalat deja pe Motorola Q9.

Noul Windows Mobile aduce ceva schimbari, mai ales la nivel de design, insa introduce si unele optiuni asteptate cu mult interes de fanii telefoanelor dotate cu acest sistem de operare:

  • functia Copy/Paste devine implicita (nu mai este necesara instalarea altor programe)
  • accesul prin intermediul butonul Start la ultimele programe lansate
  • functie de zoom integrata in Internet Explorer
  • posibilitatea de a seta pagina de start in IE

wm62 wm63

Producatorii de telefoane mobile dotate cu Windows Mobile 6 au posibilitatea de a actualiza softul telefoanelor si de a le instala versiunea Windows Mobile 6.1, noile telefoane dotate din fabrica cu acesta versiune fiind asteptate sa apara in al doilea trimestru al anului viitor.

Mai multe imagini cu Windows Mobile 6.1 instalat pe Motorola Q9 gasiti aici.De asemenea puteti accesa site-ul oficial al Windows Mobile aici.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Defragmentare ... fragmentare... la ce e bun si la ce foloseste?

Fisierele fragmentate reprezinta acele fisiere a caror continut este impartit in fragmente si salvat in diferite locatii imprastiate in spatiul de stocare a unei partitii hard. Fragmentarea apare de-a lungul timpului pe masura ce fisierele sunt salvate, modificate sau sterse de pe hard disk.

In mod normal, cea mai eficienta cale de a inmagazina informatii pe un hard disk este ca acestea sa fie dispuse intr-un mod continuu, adica fiecare fragment de informatie sa fie asezat langa fragmentul corespunzator si tot asa mai departe. In acest fel accesul la informatie se face foarte usor, capetele de citire a hardului trebuind sa identifice numai prima parte a fisierului celelalte aflandu-se in imediata apropiere.

2222

Insa, pe masura ce pe hard se adauga, se sterg si se modifica fisierele, apar mici "gauri" in locurile in care erau salvate datele initiale. Atunci cand se creeaza un nou fisier sau cand un fisier existent este modificat si continutul acestuia nu poate fi salvat in mod continuu sistemul de operare  il imparte  pentru a umple  "gaurile" care s-au creat anterior.

333

Citirea unui fisier fragmentat presupune un efort mult mai mare din partea sistemului de operare, pentru ca atunci cand se incearca acest lucru hardul trebuie sa caute fiecare fragment al fisierului in locatii diferite pentru a reda intregul continut al acestuia.

Deoarece o fragmentare avansata poate cauza probleme serioase unui computer(erori de citire, ingreunarea operatiei de scriere/citire, posibilitatea pierderii datelor) este recomandat ca, periodic, sa efectuati o defragmentare a partitiilor computerului dvs.

Cum se efectueaza defragmentarea?

In Windows exista o optiune numita "disk defragmenter"  pe care o puteti accesa fie prin Start > Programs > Accessories > System Tools > Disk Defragmenter fie urmand urmatorii pasi:

  1. Start
  2. Run
  3. Scrieti cmd si apasati OK
  4. In ecranul urmator scrieti defrag si urmati indicatiile

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

 

 

 

mai departe..

ClearType ... imbunatateste calitatea caracterelor in Windows XP

Asa cum vedeti in imaginea de mai jos, caracterele din Windows XP  au in mod implicit un aspect pixelat si subtiat ce le face greu de citit si care provoaca obosirea rapida a ochilor.

cleartype

Pentru a face ca font-urile de pe computerul dvs. sa arate mult mai bine trebuie sa activati optiunea font smoothing pe care Microsoft a implementat-o prin intermediul unui program numit ClearType, diferenta fiind sesizabila atunci cand comparati imaginea de sus cu cea de jos.

clear 1 

Pentru activarea ClearType dati un click dreapta pe un spatiu liber de pe desktop, alegeti optiunea Proprieties. Se va deshide o casuta de dialog cu mai multe etichete in partea de sus.

dialog

Mergeti la eticheta Appearance si apasati pe butonul Effects. Va aparea un camp asemanator cu imaginea de mai jos in care trebuie sa bifati casuta din fata dialogului si sa selectati optiunea ClearType.

clear2

Pentru cei care detin ecrane LCD Microsoft ofera posibilitatea activarii online a optiunii ClearType:

1. Folosind Internet Explorer vizitati pagina ClearType de pe siteul Microsoft

2. Bifati casuta pentru activarea ClearType

3.Permiteti instalarea controlului ActivX si urmati instructiunile de pe ecran

4. Selectati casutele in care textul scris vi se pare cel mai usor de citit.

clear4

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

FileMenu Tools ... personalizeaza si imbunatateste meniul contextual

Probabil ca de multe ori v-ati dorit ca o anumita optiune pe care o folositi foarte des sa fie prezenta in meniul contextual a explorerului din Windows sau ca anumite intrari care sunt deja acolo sa fie eliminate pentru ca sunt nefolositoare si ocupa locul degeaba.

FileMenu Tools va permite sa personalizati meniul contextual in asa fel incat sa adaugati si sa pastrati acolo numai acele intrari care va sunt intradevar utile.

Iata care sunt operatiunile pe care le puteti efectua cu ajutorul FileMenu Tools:

  1. Adaugati intrarile dvs. preferate in meniul contextual.O lista cu utilitatile care pot fi adaugate este prezentata mai jos.
  2. Adaugati comenzi personalizate( permit lansarea anumitor aplicatii externe, copierea/mutarea intr-un folder predefinit, stergerea automata a unui anumit tip de fisiere,etc)
  3. Configurati submeniul "Send to..."
  4. Creati shortcut-uri pentru operatii comune( crearea unui folder nou, redenumirea fisierelor,mutarea fisierelor, etc, etc)
  5. Stergeti intrarile adaugate de alte aplicatii in meniul contextual
filemenu

Mai jos aveti o lista cu intrarile ce pot fi adaugate in meniul contextual:

  • Syncronize Folders: Sincronizeaza doua foldere.Este posibila configurarea tipului de sincronizare( unidirectionala, bidirectionala) si a tipului de fisiere care trebuie sincronizate.
  • Extended delete : Sterge numai anumite fisiere dintr-un folder.( de exemplu numai fisierele cu extensia *.txt)
  • Find and replace: Gaseste si inlocuieste un text in toate documentele selectate.
  • Advanced Renamer: Redenumeste fisiere multiple;pot fi folosite anumite profile predefinite.
  • Delete Lock Files: Sterge fisierele blocate de oricare alta aplicatie si care nu pot fi sterse in mod normal.
  • Delete and no move to Recycle Bin: Sterge fisierele definitiv
  • Split file: Imparte un fisier in mai multe parti cu dimensiuni predefinite
  • Join Parts: Uneste partile separate anterior
  • Copy To.. Copiaza elementele selectate intr-un alt folder; se deschide un meniu tip explorer, se pot stabili fisiere favorite,etc
  • Move To... Aceleasi facilitati, insa elementele sunt mutate
  • Copy Name: Copiaza numele tuturor fisierelor selectate
  • Copy Path: Copiaza calea de acces la fisierele selectate
  • Attributes: Prezinta un submenu unde aveti posibilitatea de a schimba caracteristicile fisierelor selectate: read only, hidden, etc.
  • Change Icons: Ofera optiunea de a schimba iconita folderului respectiv
  • Size of Folders: Prezinta dimensiunea folderului selectat si a fisierelor pe care acesta le contine
  • Create a new folder: Creeaza un folder nou in interiorul folderului selectat

Download FileMenu Tools

Mai multe imagini ale aplicatiei

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..