Nu poti sterge un fisier? Incearca Unlocker

unlock

V-ati saturat sa primiti mesaje de felul acesta atunci cand incercati sa stergeti un fisier?

- ‘Cannot delete file: Access Denied’.

- There has been a sharing violation.

- The source or destination file may be in use.

- The file is in use by another program or user.

- Make sure the disk is not full or write-protected and that the file is not currently in use.

Indiferent de formatul sau importanta fisierului pe care doriti sa-l stergeti, aparitia acestor mesaje nu poate decat sa va indispuna sau, daca fisierul respectiv trebuie neaparat sa dispara din calculatorul dvs., chiar sa va enerveze.

Din fericire exista solutii: programe care pot sa deblocheze fisierele "blocate" permitand astfel stergerea acestora.

Unul dintre aceste programe este Unlocker, o aplicatie gratuita, ce permite deblocarea fisierelor care nu pot fi sterse intr-un mod foarte simplu si usor de utilizat. Spre deosebire de File Assassin, un program pe care l-am prezentat intr-un articol anterior, Unlocker poate fi accesat prin intermediul meniului contextual (click dreapta) facand astfel mult mai usoara operatiunea de depistare si deblocare a fisierelor.

1. Pentru a sterge un fisier sau un folder, apasati click dreapta pe fisierul respectiv si lansati "Unlocker"

tutorial1

2. Daca folderul sau fisierul este blocat si necesita ca un anume proces sa fie inchis va aparea urmatorul dialog:

unlocker

3. Apasati "Deblocheaza" si va fi afisat un nou dialog care va solicita sa confirmati actiunea. Apasati OK si veti avea confirmarea stergerii fisierului.

2008-01-29_231418

Unlocker 1.8.5
Download Gratuit

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

3 MUI pe zi ... administrare orala

catavencu

Daca si-au permis cei din Catavencu, ziar a carui audienta depaseste cu siguranta cei 1000 de unici pe zi care imi viziteaza blogul, sa publice articolulul de mai sus, inseamna ca nu trebuie sa-mi fac nici eu probleme ca voi ofensa pe cineva :D

mai departe..

Firefox Mobile ... un viitor concurent pentru Opera Mini

firefoxopera

Pe Mozzila Wiki, site-ul oficial al producatorilor Firefox, au aparut primele imagini si informatii referitoare la versiunea pentru telefoane mobile a excelentului browser web Firefox.

Din informatiile aparute pe site se pare ca obiectivul principal este realizarea unei interfete cat mai intuitive si familiare, in asa fel incat sa poata fi utilizata cu usurinta pe un dispozitiv mobil, chiar daca acesta nu este dotat cu un touch screen.

Imaginile infatiseaza deocamdata o versiune in miniatura a Firefox, ce contine cam toate elementele necesare unui navigator web : bara de adrese, buton de reincarcare pagina, semne de carte, tab-uri precum si un sistem de zoom pe pagina.

Singura noutate ce se remarca pana acum este simularea efectului  "exposé" ce apare in sistemele de operare Apple: cu un singur click utilizatorul are posibilitatea de a micsora dimensiunea paginilor deschise in asa fel incat pe ecran sa apara variante in miniatura ale acestora ce permit o navigare mai usoara si accesarea mai rapida a paginii ce ne intereseaza.

opera_4_beta

Deocamdata Firefox Mobile se afla in stadiul de proiect, asa ca, cei care doresc sa navigheze pe internet prin intermediul telefonului mobil raman doar cu optiunea, de altfel excelenta, de a utiliza Opera Mini, aplicatie ce a ajuns la versiunea 4.0.

Download Opera Mini 4

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..