Fisiere cu extensii necunoscute? Cautati solutia cu FileExt

Sunt sigur ca, indiferent cat de buni cunoscatori in ale computerelor sunteti, ati intalnit la un moment dat un fisier cu o extensie necunoscuta pe care nu ati putut sa-l deschideti cu nici o aplicatie din computer.

Daca Windows-ul nu afiseaza nici o iconita specifica atunci sistemul de operare nu are asociata nici o aplicatie pentru acel fisier asa ca nu ramane decat fie sa incercam orbeste sa-l deschidem prin intermediul aplicatiilor oferite de meniul Open With, fie sa incercam o cautare pe net cu ajutorul aceluiasi meniu Open With.

Din pacate, serviciul oferit de Microsoft pentru a cauta pe internet programele cu extensii necunoscute lasa de dorit asa incat de cele mai multe ori apelam la Google care de obicei ne trimite pe site-uri specializate gen FILExt sau File-Extensions. Tinand cont de acest lucru nu ar fi mai bine ca prin cautarea din meniul contextual sa fim trimisi direct pe un site de acest gen si sa economisim astfel timp si nervi?

fisier_extensie_necunoscuta

Eu zic ca da si la fel spune si creatorul unui mic utilitar care modifica registrii in asa fel incat in cazul unei cautari similare cu cea din imaginea de mai sus sa ajungeti pe site-ul FILExt in loc sa va chinuiti cu serviciul oferit de Microsoft.

In cazul in care nu sunteti multumiti de calitatea rezultatelor aveti la dispozitie si un utilitar care inverseaza modificarea si readuce sistemul de operare la setarile implicite.

FileExt – setari modificate (cautare pe siteul FileExt)

FileExt –setari implicite ( cautare Microsoft)

mai departe..