Se pregateste lansarea USB 3.0

usb3

 

Lol, exact in momentul in care te gandesti ca ti-ai luat( sau deja ai)  ultimul tip de cablu standard pe care sa-l folosesti pentru conectarea la PC a diferitelor dispozitive, o comisie sau comitet, anunta ca tocmai au imbunatatit standardul respectiv.

Este o chestie destul de enervanta, insa astea sunt (dez)avantajele tehnologiei, un domeniu in care lucrurile avanseaza extrem de rapid. In concluzie, am avut USB, ne-am invatat cu USB 2.0 si acum, va vine sa credeti, suntem aproape sa ne "conectam" cu USB 3.0.

Performantele USB 3.0 vor fi mult imbunatatite fata de cele ale versiunilor anterioare, viteza de transfer fiind crescuta prin adaugarea unor cabluri de fibra optica pe langa firele de cupru deja existente  in vechile dispozitive. Aceasta imbunatatire ar trebui sa permita dispozitivelor High definition (HD DVD, playerele Blue-ray, etc) sa foloseasca noul standard in vederea unui transfer de date mult mai rapid.

In momentul de fata, cablurile USB existente nu sunt destul de rapide pentru nivelul foarte mare de informatii pe care il solicita acest tip de dispozitive, viteza de transfer fiind de aprox. 480 Mb/secunda. Pe de alta parte, USB 3.0 va mari de 10 ori rata de transfer, ajungandu-se la ametitoarea viteza de 4.8 Gb/secunda.

Impresionant, nu? Asa e, insa se pare ca va trebui sa mai asteptam pana in 2009-2010 pentru a vedea daca cifrele avansate de specialisti vor fi conforme cu realitatea.

 

mai departe..

Nokia 888 ... concept nou, design si eleganta

nokia-888

Un telefon mobil care va permite sa fiti liberi si fara griji. Este usor, simplu si usor de purtat. Daca doriti, aveti posibilitatea de a-i schimba forma in functie de locul si momentul in care va aflati.

Nu trebuie sa il purtati in buzunar sau legat de incheietura mainii, datorita capacitatilor sale de a isi schima forma, il puteti rasuci, indoi, agata de haine, etc. De aemenea, are capacitatea de a-si schimba automat forma in functie de operatiunea pe doriti sa o efectuati: de exemplu, atunci cand doriti sa vorbiti la telefon, telefonul ia automat forma clasica a telefoanelor mobile obisnuite.

Aceste forme pot fi personalizate si memorate in asa fel incat sa se potriveasca necesitatilor dvs. de zi cu zi. De asemenea, conceptul e-motions permite ca dvs. sa alegeti forma 888-ului altor posesori : de exemplu puteti trimite o inima prietenei dvs sau o imagine cu un dansator amicilor pentru a-i anuta ca ii invitati in club in seara aceasta. In asa fel, puteti exprima idei si dorinte fara a folosi cuvinte.

Vestea proasta e ca acest telefon inca nu a fost produs, este in stadiul de concept. Daca va fi produs, probabil va bate iPhone la toate capitolele, inclusiv vanzarile dar probabil mai ales pretul.

Totusi, sper ca va fi lansat pe piata cat mai curand!

nokia-888-1

nokia-888-2

nokia-888-3

mai departe..

Iconfinder ... motor de cautare pentru iconite

iconfinder

Cautati iconite pentru blog sau pentru aplicatiile dvs si nu gasiti nimic gratuit? Ei bine, acum puteti gasi iconitele pe care le cautati, simplu si gratis, pentru ca acum exista Iconfinder , un motor de cautare conceput special pentru a cauta iconite.

Cautarea se efectueaza in acelasi fel ca si la motoarele de cautare clasice, tot ce aveti de facut este sa introduceti un cuvant cheie despre care credeti ca reprezinta cel mai bine iconita pe care o cautati si sa apasati enter.

Iconitele pe care le veti gasi pot avea dimensiuni diferite, incepand de la 12×12 pana la 128×128 pixeli, asa incat in mod sigur veti gasi iconita potrivita pentru aplicatia pe care doriti ca aceasta sa o reprezinte. Toate iconitele sunt in format .PNG, sunt create pe un fundal transparent  si, daca doriti, aveti posibilitatea de a le adauga etichete in asa fel o viitoare cautare a acestora fiind mult mai simpla.

Link: Iconfinder

2007-11-09_184810

mai departe..

Music Maps... topul pe tari ale celor mai ascultate melodii

 

muzica

Gracenote este compania care a realizat unul dintre softurile de recunoastere a CD-urilor, serviciu cunoscut ca CDDB(CD Data Base). Rolul CDDB este acela de a permite aplicatiilor pe care le folosim pentru a reda muzica aflata pe un CD(original) sa preia din bazele lor de date informatii referitoare la titlul albumului, numele artistului, durata melodiei,etc.

Folosind aceste date compania a lansat Music Maps, un nou serviciu, foarte simplu insa original, cu ajutorul caruia putem afla care sunt cele mai ascultate 10 melodii si albume din fiecare tara. Sa luam de exemplu Romania:

Interesant( dar nu surprinzator) este ca in top 10 al celor mai ascultate melodii se afla numai trei trupe romanesti: B.U.G Mafia, Ombladon, si Parazitii, restul topului fiind completat cu trupe si artisti straini, genurile muzicale fiind destul de diferite: Linkin Park, Eminem, Celine Dion, etc.

Surpriza apare daca ne uitam la topul albumelor, unde rezultatul este extrem de diferit, majoritatea albumelor fiind ale artistilor romani, pe primul loc fiind, ghiciti cine? DAN SPATARU!!!! Imbucurator (pentru mine) este faptul ca regele manelelor, sau imparatul??? Nicolae Guta se afla pe ultima pozitie, fiind surclasat de artisti care intradevar merita sa fie in acel top: Pavarotti, Tudor Gheorghe, etc

Daca rezultatele( cel putin cele referitoare la albume) vi se par surprinzatoare, trebuie totusi sa stiti ca aceste clasamenente tin cont numai de CD-urile originale care sunt ascultate pe un computer conectat la internet, ceea ce, tinand cont de nivelul pirateriei muzicale si de rata de penetrare a internetului, fac ca aceste topuri sa fie oarecum relative.

mai departe..