Read it Later ... o extensie Firefox foarte utila

De cate ori nu s-a intamplat sa gasiti pe net un articol interesant, insa datorita faptului ca erati ocupati cu altceva, sau nu aveati timp in acel moment, ati renuntat sa il cititi.

Daca folositi Google Reader, aveti posibilitatea de a marca articolul respectiv prin adaugarea unei stelute. Dar daca nu folositi Google Reader si doriti sa insemnati acel articol pentru a-l citi mai tarziu, dar totusi nu vreti sa creati un semn de carte pentru el, ce faceti?

Read it Later este o extensie Firefox ce pemite creearea unei liste cu linkuri ce poate fi accesata chiar si dupa ce inchideti browserul. Odata extensia instalata, puteti da un click dreapta pe orice legatura web sau site ce vi se pare interesant , pentru a-l salva in lista de linkuri.

read it

Extensia instaleaza de asemenea si doua noi butoane in bara de unelte Firefox: un click pe  Read Later salveaza pagina pe care tocmai o cititi, fiecare click dat pe butonul Reading List duce la vizualizarea succesiva a paginilor web pe care le-ati salvat. Pentru a vizualiza salvarile dvs., tot ce trebuie sa faceti este sa apasati pe mica sageata neagra ce se afla langa ambele butoane si va  aparea o lista cu linkurile ce v-au starnit interesul.

Atunci cand cititi una din paginile pe care le-ati salvat, butonul Read Later se transforma  in Mark as Read acesta permitand eliminarea paginii respective din lista cu salvari.

Mai jos aveti un exemplu ce prezinta modul in care poate fi folosita extensia pentru a salva paginile web care va intereseaza.

 

Read it Later: Download

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Tutorial video Photoshop : John Locke(Lost)

Crezi ca esti meserias in Photoshop? Priveste la tipul asta! Ingioi!

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Ce faci cand ai la dispozitie prea mult timp si ... o gramada de oua?

egg

Iata ce obtii cand cele doua conditii cerute in titlu sunt indeplinite cumulativ, si sunt la dispozitia unui expert( in manuirea oualor de gaina).

Daca va intrebati ce reprezinta structura pe care a realizat-o omologul lui Adrian Nastase din China, sa stiti ca nici eu nu am prea inteles la inceput.

Dupa ce am "sapat" pe Google, am aflat totusi ca e vorba de replica unei bancnote chineze de la inceputul anilor 90, bancnota de 50 Yuan.

egg1

egg2

egg3

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Solutii noi pentru stocarea datelor ... Samsung SSD

ssd

Daca doriti sa va faceti o idee in ceea ce priveste viitorul solutiilor de stocare a datelor ce vor fi implementate pe laptopuri, atunci nu ezitati sa-l intrebati pe Ryan Block, care , neavand altceva mai bun de facut, a conectat un hard Samsung SSD la laptopul sau MacBook Pro.

Din cele afirmate de el, rezultatele sunt incredibile: procesul de bootare a durat numai 20 secunde , si, cel mai important nivelul temperaturii, problema cea mai des intalnita la MacBook, a ramas in limite foarte scazute.

Pentru a vedea mai multe imagini cu instalarea accesati pagina lui Ryan de pe Flickr, in ceea ce priveste durata procesului de bootare filmuletul de mai jos este edificator.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Ai nevoie de spatiu suplimentar pe hard? Foloseste Gmail!

gmail_logo1

Recent Gmail a crescut spatiul de stocare la impresionanta cifra de 4GB. Bineinteles, in comparatie cu capacitatea de stocare oferita hardurile din ziua de astazi, este insignifiant, insa, ce ar fi daca ati putea utiliza acesti 4GB suplimentari, ca un loc in care sa stocati online datele dvs. importante si sa fiti siguri ca acestea nu se vor pierde in cazul in care hardul dvs. s-ar strica.

Cele mai multe dintre companiile ce ofera spatiu de stocare a datelor online, taxeaza utilizarea acestei facilitati, si Gmail nu face rabat de la aceasta regula, oferind ametitoarea capacitate de 400GB contra sumei de 500$ pe an.

Insa un utilizator simplu ca mine este mai mult decat incantat sa aiba la dispozitie gratuit un spatiu de 4GB pentru salvarea datelor mele importante intr-un loc din care in mod sigur nu le voi putea pierde.

Pentru salvarea datelor aveti la dispozitie, tot gratuit, Gmail Drive Extension, o aplicatie ce permite utilizarea spatiului Gmail ca si cum acesta ar fi o partitie din Windows, facilitand transferul automat al fisierelor catre contul dvs. Gmail.

Dupa instalare aplicatia creeaza o partitie noua, accesibila in My Computer, denumita GMail Drive, in care puteti copia fisierele acestea fiind transferate automat catre spatiul dvs. de pa Gmail. Atunci cand un fisier a fost transferat, veti primi on contul Gmail un email in care veti gasi atasat continutul fisierului pe care doriti sa-l salvati.

Deocamdata, folosesc aceasta facilitate ca un sistem de rezerva pentru salvarea online a fisierelor pe care le consider eu importante si nu vreau sa le pierd, faptul ca aceste fisiere sunt salvate in contul meu Gmail, permitand accesul la ele chiar daca nu sunt in fata calculatorului meu de acasa, fiind accesibile si din alte locatii, singurul lucru pe care nu trebuie sa il pierd fiind parola contului Gmail.

Gmail Drive Extension: Download

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..