TextDiff … compara automat documente si foldere

Exista situatii in care suntem nevoiti sa  comparam doua documente pentru a observa diferentele sau similaritatile  din continutul acestora. In cazul in care documentul este relativ mic, compararea se poate face manual, insa daca acesta se intinde pe cateva pagini operatiunea devine complicata si poate dura foarte mult.

O solutie la aceasta problema o reprezinta Textdiff, un utilitar gratuit care este capabil sa compare automat doua documente si sa evidentieze diferentele prin afisarea acestora in culori diferite.

TextDiff nu necesita instalare, asa ca dupa descarcare nu trebuie decat sa mergeti la folderul TextDiff si sa lansati aplicatia. Aceasta va deschide o interfata simpla cu doua panouri alaturate. Pentru a compara documentele dati click pe butonul 1, respectiv 2 si selectati-le din locatia unde acestea sunt salvate in computer.  Dupa ce le-ati incarcat in cele doua panouri selectati optiunea “Compare” din meniul “Actions” si diferentele dintre cele doua documente vor fi evidentiate automat. Programul ofera si posibilitatea de a edita, copia sau muta portiuni din text dintr-un document in altul prin intermediul aceluiasi meniu Actions.

TextDiff

Pe langa compararea automata a documentelor,  TextDiff permite si compararea a doua foldere, lucru util extrem de mai ales in cazul folderelor cu multa muzica, documente, etc. Pentru a aceesa optiunea de comparare automata a folderelor, mergeti in meniul File si selectati “Folder view”.  Optiunile sunt asemanatoare cu cele de la compararea documentelor si permit stergerea, copierea sau mutarea fisierelor dintr-un folder in altul in cativa pasi simpli.

Descarca TextDiff

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..