Google Translate in limba romana

google translate Google Translate a lansat zilele trecute o noua versiune a excelentului serviciu online ce face posibila traducerea automata a paginilor web. Spre deosebire de versiunea anterioara care permitea doar traducerea in si din limba engleza a site-urilor scrise in cateva limbi de circulatie internationala, acum Google Translate integreaza posibilitatea de a efectua traduceri automate direct intre cele 23 de limbi incluse in aplicatie ( araba, bulgara, ceha, chineza, coreeana, croata, daneza, engleza, finlandeza, franceza, germana, greaca, hindi, italiana, japoneza, norvegiana, olandeza, portugheza, poloneza, romana, rusa, spaniola, suedeza).

Imbunatatirile nu se opresc aici pentru ca, incepand cu aceasta noua versiune Google Translate, nu mai este necesar nici macar sa stim in ce limba este scris site-ul pe care dorim sa-l traducem deoarece Google analizeaza si identifica singur limba din care se solicita traducerea. Tot ce trebuie sa facem este sa nu selectam nici o optiune in meniul ce stabileste limba din care sa se efectueze traducerea si sa selectam limba romana in al doilea meniu.

Un alt lucru imbucurator este posibilitatea de a introduce in site-uri a unui Google Gadget care va permite potentialilor vizitatori ai blogului dvs. ce nu cunosc limba romana sa traduca automat intr-o limba de circulatie internationala articolele publicate in blog.

mai departe..

Gickr .. transforma videoclipurile de pe YouTube in imagini animate

La momentul in care v-am vorbit pentru prima data despre el, va spuneam ca Gickr reprezenta cea mai simpla metoda de a transforma fotografiile in imagini animate ( .gif), online fara a mai fi necesara instalarea unor programe pe calculator.

Dupa mai bine de jumatate de an de atunci, iata ca Gickr lanseaza o noua facilitate oferind acum si posibilitatea transformarii videoclipurilor de pe YouTube  in imagini animate ( ceva de genul preview-ului oferit de site-uri gen YouPorn sau Redtube ).

Pentru a realiza acest lucru nu trebuie decat sa va alegeti un videoclip de pe YouTube, sa copiati adresa acestuia in casuta de pe Gickr.com, sa alegeti dimensiunea si numarul de framerate (viteza) si apoi sa apasati Next. In functie de durata videoclipului va trebui sa asteptati ceva timp, insa apoi veti fi condusi pe o pagina unde vi se vor oferi cateva optiuni prin care veti putea introduce gif-ul intr-o pagina web sau daca doriti il veti putea trimite prin email unui amic. Daca doriti sa-l salvati pur si simplu pe calculator, apasati click dreapta pe imaginea animata si selectati optiunea "Save as".

pimp myspace - Gickr

Dupa cum se poate vedea si in imagiea de mai sus rezultatele nu sunt spectaculoase, insa daca tinem cont de faptul ca transformarea are loc online si ca nu trebuie sa ne preocupe nici macar problema hostarii imaginilor gif, eu unul ma pot declara multumit de calitatea serviciului.

Site I Gickr.com

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..