AppRemover … solutie simpla pentru dezinstalarea programelor antivirus

2009-04-30_223613

Desi de obicei dezinstalarea unui antivirus sau a unui firewall nu ridica probleme deosebite exista si situatii cand, datorita faptului ca acest tip de programe “patrund” adanc in registri, pot aparea erori grave ce pot produce destul de multe batai de cap.

De aceasta cauza, majoritatea producatorilor de soft antivirus creeaza si asa numitele “uninstallers”, aplicatii destinate stergerii tuturor fisierelor si intrarilor in registri create odata cu instalarea programelor. Din pacate, aceste aplicatii de dezinstalare nu vin odata cu programul antivirus propriu-zis, ci pot fi gasite pe siteurile programelor, insa aproape niciodata pe pagina principala.

Probabil de aceea, niste tipi isteti satui de problemele pe care le cauzeaza dezinstalarea aplicatiilor de securitate, au creeat AppRemover un program care identifica si dezinstaleaza in cativa pasi simpli majoritatea programelor antivirus, antispyware si firewall existente pe piata. Pe site-ul aplicatiei puteti gasi si o lista cu programele pe care AppRemover le identifica automat, pe lista fiind prezente nume cunoscute ca AVG, Avira, F-Secure, Kaspersky, Lavasoft, McAfee, Microsoft, Panda, PC Tools, Sophos, Symantec and Trend Micro.

AppRemover este compatibil cu toate versiunile de Windows si, lucru important, este portabil ceea ce inseamna ca nu necesita instalare si poate fi utilizat si de pe un stick de memorie.

Download AppRemover

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..