Vista4Experts ... sau cum sa scapi de alertele de securitate din Vista

2008-01-05_205657

Aceasta mica aplicatie va deveni cu siguranta unul dintre programele favorite ale utilizatorilor de Windows Vista care citesc acest blog. Vista4Experts este un mic utilitar ce permite dezactivarea acelor alerte de securitate atat de enervante in Windows Vista si este destinat utilizatorilor care stiu sa-si configureze singuri setarile de siguranta ale unui computer si doresc foloseasca si alte servicii decat cele implicite implementate de Microsoft.

vista4experts

Aplicatia da posibilitatea utilizatorilor sa decida singuri care anume dintre setari va ramane activata si care va fi dezactivata: notificarile centrului de securitate, dialogurile referitoare la utilizatori, scanarile periodice ale Windows Defender, actualizarile automate (si implicit restarturile enervante ale calculatorului), etc.

De asemenea, extrem de utila este optiunea care permite schimbarea functionalitatii butonul Power, astfel incat apasarea sa sa duca la inchiderea calculatorului si nu la inutilul "suspend".

Cu toate ca aplicatia ofera posibilitatea de a reveni la setarile initiale ale Windows Vista, trebuie sa fiti foarte atenti si sa va pricepeti putin atunci cand optati pentru anumite schimbari, mai ales la cele cele referitoare la securitate, pentru ca, daca nu instalati aplicatii care sa efectueze sarcini similare celor pe care le-ati dezactivat, computerul dvs. poate ramane neprotejat in fata unor eventuale atacuri.

Download Vista4Experts

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

iColorFolder 1.4.2. ... personalizati aspectul iconitelor pentru foldere in XP

icolor

Cu ceva timp in urma vorbeam despre Rainbow Folders o aplicatie care permite personalizarea folderelor din Windows prin colorarea acestora in culori diferite in asa fel incat sa le puteti identifica mult mai usor.

iColorFolder face cam acelasi lucru dar intr-un mod mult mai simplu si mai eficient, datorita faptului ca optiunea de schimbare a culorii unui anumit folder este introdusa in meniul contextual (click dreapta pe folder).

2008-01-05_182433

Optiunea cea mai interesanta pe care o ofera iColorFolder este posibilitatea de a transforma iconitele foloderelor din XP inlocuindu-le cu unul din seturile de iconite incluse in pachetul de instalare(Vista Folder Icons, Vista RTM Folder Icons, Mac OS X Foder Icons). De asemenea site-ul producatorului pune la dispozitie un pachet suplimentar de iconite ce contine alte 10 seturi de iconite inspirate din diverse sisteme de operare.

2008-01-05_183443

Download iColorFolder

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Internet Video Converter ... un super convertor video gratuit

internet video converter

Internet Video Converter este o aplicatie gratuita ce permite convertirea fisierelor video (FLV, SWF, Vcd / SVCD / DVD MP3G, MP4 (Ipod, PSP), 3GP, MOV, WMV si AVI), descarcarea filmelor de pe o multitudine de site-uri gen YouTube precum si redarea/vizualizarea unui numar mare de formate video.

Ceea ce imi place la aceasta aplicatie este faptul ca nu necesita instalarea de alte codecuri sau playere video. Indiferent de formatul pe care il alegeti spre descarcare, versiunea instalabila sau cea portabila, puteti folosi aplicatia imediat pentru a converti si vizualiza fisiere video fara a mai fi necesara instalarea de codecuri care sa ruleze in backgroud si sa va consume inutil resursele computerului.

2008-01-05_004304

Internet Video Converter foloseste FFmpeg sau Mencoder pentru a decoda majoritatea formatelor video sau audio, Mplayer pentru redarea acestora, FLVtool2 pentru a procesa fisierele FLV/SWF si Downloader.net pentru a descarca videoclipuri de pe mai mult de 50 de siteuri ce ofera servicii de gazduire filme.

Aplicatia poate fi extrem de utila atunci cand incercati sa convertiti filme pentru a le vizualiza pe telefonul mobil, intrucat ofera mai multe profile prestabilite in functie de formatul video pe care il suporta dispozitivul dvs. mobil: QVGA 350x240(.3gp), QCIF 176x144 (.3gp), iPod, PSP, etc

De asemenea IVC poate fi folosit pentru a extrage melodii din filme, optiunea fiind disponibila prin accesarea meniului Download and play video. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa selectati fisierul video din care doriti sa extrageti muzica sa apasati butonul play si sa stabiliti formatul in care doriti sa fie salvata melodia extrasa din videoclip sau din film : wav sau mp3.

2008-01-05_002819

De asemenea aplicatia ofera posibilitatea convertirii fisierelor video in format FLV sau SWF precum si posibilitatea descarcarii filmelor de pe YouTube, GoogleVideo, Metacafe, DailyMotion, etc.

Intrucat site-ul oficial al aplicatiei este destul de incurcat si viteza de descarcare este destul de mica, am urcat versiunea portabila( nu necesita instalare) pe divshare in speranta ca veti beneficia de o viteza mai buna.

Download Internet Video Converter

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..