CLCL ... imbunatateste functia de copiere din Windows

De cate ori pe zi folositi functia CRTL+C sau Copy/Paste ? Eu o folosesc de cel putin 20-30 pe zi pentru a copia filme, fragmente de text, 2008-02-25_231301imagini, muzica etc. Problema e ca functia de copiere implicita din Windows este extrem de limitata: retine in memoria clipboard numai ultima comanda de copiere pe care am efectuat-o, restul fiind sterse de fiecare data cand folosim functia. Nu ar fi interesant insa sa avem posibilitatea de a retine ultimele, sa zicem 30, operatiuni de copiere?

CLCL ne ofera o mana de ajutor in acest sens. Aplicatia este extem de mica (100 KB) si instaleaza in bara de unelte Windows un mic instrument ce monitorizeaza in mod continuu memoria clipboard a sistemului si ofera utilizatorului posibiltatea de a vizualiza si relua oricand ultimele operatiuni de copiere.

2008-02-25_234025

Programul are capacitatea de a memora toate formatele pe care le suporta si functia de copiere din Windows, incepand cu texte simple si terminand cu imagini sau fodere. Pentru a avea acces la istoricul copierilor tot ce trebuie sa faceti este sa apasati combinatia de taste ALT+C si indiferent de locatia in care va aflati va aparea o fereastra pop-up asemanatoare cu cea din imaginea de mai sus ce va contine un sumar al ulimelor operatiuni de copiere. Nu va mai ramane decat sa selectati din lista datele pe care doriti sa le transferati.

Download CLCL

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..