Touch Typing... invata sa tastezi rapid fara sa te uiti la tastatura

Logitech-Ultra-Flat Keyboard

Este era internetului, a calculatoarelor, laptopurilor, mobilitatii si vitezei in comunicare.Majoritatea dintre noi scriem emailuri, navigam pe internet, folosim Yahoo Messenger, locurile de munca implica utilizarea calculatorului, unii dintre noi scriu pe bloguri.Viteza cu care reusim sa scriem la tastatura a devenit astfel deosebit de importanta, acuratetea si rapiditatea cu care tastam ajutandu-ne sa exprimam cu usurinta in scris ceea ce gandim.

Siteul Senselang ofera un instrument extrem de folositor acelora dintre noi care intampina greutati in utilizarea tastaturii si doresc sa invete sa scrie rapid fara a mai fi nevoiti sa se uite la tastatura pentru a descoperi literele. Touch Typing este o aplicatie online gratuita care, prin intermediul a 15 lectii, isi propune sa ne invete sa tastam cu rapiditate.

tasteaza

Lectiile presupun scrierea unor siruri de caractere simple, dar dispuse in asa fel incat sa ne obisnuim sa le tastam fara a ne uita la tastatura. Fiecare lectie are un grad diferit de dificultate, combinatiile de caractere devenind din ce in ce mai complexe pe masura ce avansam.

Inevitabillele erori de scriere sunt semnalizate prin intermediul unui semnal sonor, aplicatia oferindu-ne in acel moment si indicatii grafice privind caracterul pe care l-am introdus gresit, pozitia acestuia si degetul pe care trebuie sa il utilizam pentru a nu repeta greseala in viitor.

tast1

Touch Typing permite schimbarea tipului de tastatura utilizat pentru exercitii in functie de limba pe care dorim sa o utilizam.Din pacate, dispunerea caracterelor specifica tastaturii in limba romana nu este disponibila asa ca indicatia mea este sa folositi dispunerea din limba engleza.

Link : Senselang

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..