SnapYap ... videotelefonie gratuita pe internet

2008-03-25_025544

SnapYap este un serviciu online, deocamdata in faza de beta, ce permite efectuarea de apeluri video gratuite intr-un mod foarte simplu, eliminand necesitatea instalarii unor programe aditionale gen Yahoo Messenger sau Skype.

Pentru a efectua un apel video utilizatorii trebuie doar sa acceseze site-ul SnapYap, sa se inregistreze, sa introduca numele sau adresa unui alt utilizator inregistrat si sa apese butonul "Dial". In cazul in care destinatarul apelului este online, acesta va fi anuntat ca este apelat si i se va oferi posibilitatea de a raspunde sau de a refuza apelul.

Daca destinatarul apelului nu raspunde intr-o anumita perioada de timp, convorbirea va fi intrerupta, moment in care utilizatorului care a initiat apelul i se va oferi alternativa de a lasa un mesaj video ce va putea fi accesat de catre destinatar in momentul in care revine online.

2008-03-25_023338

In cazul in care nu doriti decat sa trimiteti un mesaj video, fara a mai purta o convorbire, nu trebuie nici macar sa va inregistrati, ci doar sa introduceti adresa de email a destinatarului, sa utilizati camera web pentru a inregistra un scurt mesaj video si apoi sa-l expediati.

Daca intampinati dificultati in utilizarea camerei web sau a microfonului, sfatul meu este sa accesati pagina "Help" a site-ului, loc in care veti gasi sfaturi detaliate si imagini care cu siguranta va vor ajuta.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

OpenWithView ... personalizeaza dialogul "Open With"

OpenWithView este un utilitar pentru Windows ce permite utilizatorilor sa activeze/dezactiveze anumite programe din lista aplicatii ce apare la selectarea optiunii "Open With" din meniul contextual click dreapta.

Utilizatorii avansati vor gasi utilitarul extrem de util intrucat cu ajutorul acestuia vor putea elimina din meniul "Open With" acele aplicatii despre care stiu ca nu sunt compatibile cu tipul de fisier selectat, micsorand in acest fel lista de programe si facilitand accesul la aplicatiile care pot deschide un anumit tip de fisier.

openwithview

Aplicatia nu necesita instalare. Pentru a o utiliza trebuie doar sa dati dublu click pe fisierul executabil OpenWithView.exe. Asa cum puteti observa in imaginea de mai sus fereastra principala a programului afiseaza o lista cu toate aplicatiile din meniul Open With si, prin intermediul tastelor F8 (dezactivare) si F7 (activare), permite indepartarea sau introducerea unei anumite aplicatii in lista de programe.

OpenWithView este un program gratuit si poate fi utilizat pe Windows XP, 2003 Server si Vista.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..