VisiPics … gasiti fotografiile duplicat din computerul dvs.

In cazul in care, la fel ca si mine, aveti prostul obicei de copia si (dez)organiza Smile fotografiile in diferite foldere, atunci este foarte probabil ca dupa o anumita perioada de timp sa va treziti cu o multime de poze in dublu exemplar imprastiate prin tot calculatorul.

Zilele trecute, in incercarea de a elibera putin spatiul de pe hard, am ajuns si la folderele cu fotografii si dupa cateva minute de chin, am constatat ca este extrem de complicat sa identifici si sa stergi manual toate fotografiile duplicat , mai ales in cazul in care sunt extrem de multe.

Asa ca, dupa o scurta cautare pe Google despre modul in care se pot identifica automat fotografiile duplicat, am dat de VisiPics, un program care pe langa faptul ca este  gratuit, rezolva foarte simplu problema fotografiilor duplicat.

VisiPics

Desi din punct de vedere grafic interfata nu este extrem de spectaculoasa, aplicatia este intuitiva si foarte usor de utilizat. Nu trebuie decat sa selectati folderele care doriti sa fie scanate si apoi sa apasati pe butonul start si programul va identifica fotografiile duplicat din folderele selectate si le va afisa in panoul din partea din dreapta al aplicatiei. Urmeaza apoi sa marcati fotografiile pe care doriti sa le stergeti sau sa le mutati si sa selectati actiunea corespunzatoare din partea din dreapta a ferestrei (Move, Delete).

Extrem de simplu, nu? Daca doriti sa va convingeti descarcati aplicatia urmand linkul de mai jos.

VisiPics

mai departe..