DropSend - trimiteti sau gazduiti fisiere de pana la 1 Gb

Drop Send este un serviciu online ce permite utilizatorilor sa trimita si sa gazduiasca fisiere de dimensiuni de pana la 1 Gb. Site-ul ofera diferite tipuri de optiuni si utilitati pentru utilizatori in functie de tipul de abonament pe care l-au achizitionat, insa exista si o varianta gratuita, prin intermediul careia aveti acces la urmatoarele servicii:

  • trimitere de fisiere de maxim 1 Gb
  • nr. maxim de expedieri de fisiere- 5/luna
  • timpul de stocare a fisierelor- 7 zile
  • spatiu gazduire fisiere- 250 Mb

In toate tipurile de abonament fisierele pe care le selectati in vederea expedierii sunt pastrate pe serverele DropSend timp de 7 zile timp in care destinatarul are posibilitatea de a le descarca.

Serviciul de gazduire nu are limita de timp in ceea ce priveste pastrarea fisierelor, asa ca aveti posibilitatea de a pastra o copie "de siguranta" a fisierelor pe care dvs le considerati importante, in eventualitatea nefericita a distrugerii datelor din hardul computerului dvs.

mai departe..

Movavi - convertor video online gratuit

Movavi este un serviciu online ce permite descarcarea, convertirea si, daca doriti, imbinarea fisierelor video pe care le-ati vazut pe YouTube, Google Video precum si pe alte siteuri de gazduire a filmelor pe internet, Blip.tv, Neogen, Trilulilu, etc. Interesant este faptul ca site-ul ofera posibilitatea de a converti fisierele video pe care doriti sa le descarcati nu numai in formatul clasic .AVI cat si in alte formate, pe care le puteti selecta in functie de dispozitivul pe care doriti sa redati fisierul. Mai jos aveti o lista cu formatele si dispozitivele suportate: AVI (DivX, XVid), MPEG (1, 2, 4), MP4, 3gp, 3gp2, WMV, MOV (QT) to format AVI (XVid), MPEG-4, MPEG-2 (DVD Quality, the PAL), MPEG-2 (DVDQuality, NTSC), iPhone video (mp.4), iPod video, iPod 5G video, PSPvideo, 3gp, 3gp2, MPEG-4 (.mov), Flash (.flv). Pe langa optiunea de convertire a fisierelor descarcate de pe YouTube sau alte siteuri, serviciul permite si convertirea fisierelor video aflate pe calculatorul dvs, asftel incat, daca dispuneti de o conexiune rapida de internet, nu mai aveti nevoie de aplicatiile clasice de convertire a fisierelor video instalate pe calculator, singura restrictie fiind aceea ca filmul sa nu depaseasca o durata mai mare de 5 min sau dimensiunea de 100Mb.

mai departe..

Multi Virus Cleaner - in caz ca antivirusul tau da rateuri

Multi Virus Cleaner este o aplicatie gratuita a carei scop este detectarea si eliminarea virusilor, viermilor si troianilor din computerul dumneavoastra. Programul nu se doreste a fi un inlocuitor pentru programele antivirus clasice, ce necesita instalare si ofera protectie in timp real, ci este doar o solutie de rezerva in cazul in care nu aveti posibilitatea de a actualiza definitiile sau in care antivirusul instalat nu detecteaza nici o problema desi dvs. simtiti ca ceva nu este in regula cu computerul. Programul are o interfata usor de utilizat , din ceea ce am vazut eu nu consuma prea multe resurse asa ca, daca doriti o "a doua opinie" referitoare la o posibila infectare a computerului dvs, Multi Virus Cleaner poate constitui o solutie.

mai departe..

Descarcati fisierele PDF in loc sa le vizualizati in Firefox

Accesarea si vizualizarea fisierelor PDF(Portable Document Files) in Firefox este destul de dificila deoarece Firefox nu se descurca cu acest tip de fisiere la fel de usor cum o fac Opera sau Internet Explorer. Cateodata este destul de enervant sa dai click pe un link si apoi sa astepti ca mai intai sa se incarce plugin-ul PDF, apoi fisierul si abia dupa aceasta sa puteti vizualiza continutul acestuia. Deschiderea fisierelor PDF in interiorul Firefox aproape ca va poate bloca accesul la computer timp de cateva secunde, mai ales daca nu dispuneti de o conexiune destul de buna de internet. PDF Download este o extensie care rezolva aceasta problema intr-un mod foarte simplu, pentru ca iti ofera posibilitatea sa alegi ce vrei sa faci cand Firefox incearca sa deschida o adresa web ce contine un fisier in format PDF. Astfel, vi se ofera posibilitatea sa vizualizati fisierul PDF in interiorul navigatorului, sa-l vizualizati in format HTML ori, ceea ce va recomand, sa descarcati fisierul.

PDF

La primele utilizari veti fi intrebat daca doriti sa vi se ofere in continuare posibilitatea de a alege din meniul contextual de mai sus, sau daca doriti sa se aplice implicit actiunea executata la accesarea fisierului PDF precedent. Daca doriti sa vizualizati fisierele PDF in interiorul Firefox va trebui sa descarcati si sa instalati( daca nu ati facut-o deja) plugin-urile PDF in mod separat.( Adobe Acrobat Reader sau FoxIt).

mai departe..

Completeaza formularele de inscriere mai usor cu InformEnter

InFormEnter este o extensie pentru Firefox ce adauga o iconita langa fiecare camp de date dintr-un formular web, oferindu-va astfel o metoda foarte simpla de a introduce in formular date sau valori prestabilite. Extensia poate fi configurata in asa fel incat sa aveti la dispozitie informatii pe care le utilizati frecvent cum ar fi numele, email-ul, adresa, parola sau oricare tip de informatie pe care o folositi in mod uzual in completarea formularelor web. Extensia poate fi usor dezactivata printr-un simplu click dreapta pe iconita pe care o instaleaza in partea din dreapta jos a ferestrei Firefox. Aceeeasi iconita permite accesarea meniului "InFormEnter Options - Profiles management" oferindu-va posibilitatea de a introduce datele si valorile pe care doriti sa le aveti la dispozitie in vederea completarii automate a formularelor de contact.

In imaginea de mai jos, puteti vedea profilul folosit la introducerea datelor in formularele de inscriere a blogului in directoare web, timpul alocat acestei activitati plictisitoare reducandu-se semnificativ. Fiecare din liniile din imagine corespund datelor care de obicei sunt solicitate la inscrierea intr-un director: Nume, Titlu blog, Etichete, Adresa de email, Adresa site, etc.

Download InFormEnter .

mai departe..

Adaugati efecte de reflexie imaginilor

Pe internet apar din ce in ce mai multe siteuri ce folosesc pentru butoane de download, antete, logo-uri, etc imagini care au fost modificate prin adaugarea efectului de reflexie, rezultatul fiind unul cu un aspect natural si curat ce atrage in mod sigur privirea.

reflectedImage1reflectedImage2reflectedImage3

Pentru a obtine acest gen de efect se pot folosi editoare de imagini (Photoshop, Corel Draw, etc) script-uri, ori ,mai simplu, aplicatii online ca una dintre cele de mai jos:

Reflectionmaker

Este un generator de efecte de reflexie foarte usor de utilizat, tot ce trebuie sa faceti este sa indicati locul de unde sa fie incarcata imaginea dvs., sa alegeti proportia efectului de reflexie(in procente) si sa stabiliti culoarea de fond in asa incat Reflectionmaker sa poata sa-si faca treaba.

Floor Wet

Alt generator pentru crearea efectului de reflexie, singurul lucru care il face diferit fata de cel prezentat anterior este faptul ca nu puteti alege culoarea de fundal a imaginii, insa aveti posibilitatea de a stabili nivelul de opacitate reflexiei create.

mai departe..

QT TabBar- Windows Explorer cu taburi

Zilele trecute am prezentat QT Toolbar o extesie pentru Windows Explorer ce permitea utilizatorilor sa sa efectueze diverse operatiuni in interiorul unui folder sau director, tranformand asfel modul de lucru cu Explorer-ul din windows, imbunatatind accesul si identificarea fisierelor aflate in computerul dumneavoastra.

Astazi voi vorbi despre QT TabBar o noua creatie a aceluiasi autor de software si, daca va place interfata cu taburi oferita (initial) de Firefox, cu siguranta veti indragi si aceasta extensie a exploratorului din windows, ce ofera posibilitatea navigarii in Windows intr-un mod pe care nu l-ati mai intalnit pana acum.[..]

Ce face programul de fapt? In primul rand, pemite deschiderea unui folder in aceeasi fereastra , sub forma unei noi file (tab), printr-un simplu click pe butonul mijlociu a mouse-ului.. Aceasta facilitate devine deosebit de utila mai ales datorita faptului ca nu mai sunteti nevoit sa tot apasati Alt+Tab pentru a gasi fereastra care va intereseaza din multitudinea de ferestre pe care (probabil) le aveti deschise in bara de unelte, identificarea acesteia realizadu-se mult mai simplu, tinand cont de faptul ca toate folderele pe care le-ati deschis pot fi vizualizate in acelasi loc. Pe langa aceasta, programul instaleaza o bara de unelte cu shortcut-uri care faciliteaza accesul la diversele operatiuni pe care le puteti efectua cu filele deschise.

qttab1

O alta facilitate interesanta oferita de QT TabBar este posibilitatea vizualizarii si accesarii fisierelor din interiorul unui folder fara a mai fi necesara deschiderea acestuia. Acest lucru se realizeaza dand un click pe o mica iconita ce apare atunci cand treceti cu mouse-ul peste un folder, asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

qttab2

In ceea ce priveste instalarea QTTabBar , operatiunea este identica cu cea descrisa aici referitoare la QT Toolbar, insa trebuie facuta o precizare pe care la momentul respectiv nu am remarcat-o. Daca folositi Windows XP, pentru a utiliza QT TabBar sau QT Toolbar este necesar sa aveti instalat pe computerul dumneavoastra Microsoft .NET framework 2.0 pe care il puteti descarca de aici.

mai departe..

Copiaza mai rapid cu Copy Handler

De cate ori vi s-a intamplat sa trebuiasca sa mutati fisiere de dimensiuni considerabile in directoare diferite sau chiar intre computerele aflate in retea? De multe ori probabil. Insa ce va faceti daca in timpul operatiunii de copiere sau mutare se intrerupe curentul, cade reteaua, sau apare cine stie ce alta problema?

Daca se intampla ceva de genul acesta si fisierele nu au fost mutate sau copiate in intregime Windows-ul nu ofera nici o solutie pentru a afla cate dintre fisiere au fost mutate sau copiate in noua locatie. De ce posibilitati avem? Se pare ca un utilitar denumit foarte sugestiv Copy Handler ofera o solutie la aceasta problema.[...]

Copy Handler este un soft gratuit care are rolul de a va asista in operatiunile de mutare sau copiere a unor fisiere intre computere, foldere sau directoare diferite, oferindu-va posibilitatea de a va asigura ca fisierele pe care incercati sa le copiati sau mutati vor ajunge in locul pe care l-ati stabilit, indiferent de ceea ce se poate intampla in timpul operatiunii.

copyhandlermain

Programul nu necesita instalare, insa daca doriti sa beneficiati de facilitatile pe care acesta le ofera trebuie sa dati un click dreapta pe iconita pe care o plaseaza in Taskbar si sa alegeti optiunea "Register shell extension". Acest lucru va duce la aparitia in meniul contextual (care se obţine cu click dreapta pe fisierul pe care doriti sa-l copiati, sau pe Desktop) a unor noi optiuni de copiere sau lipire.

De asemenea, accesand meniul Optiuni aveti posibilitatea de a configura PC-ul in asa fel incat sa se inchida dupa ce operatiunea de mutare sau copiere a fost efectuata, de a stabili dechiderea implicita a folderului destinatie pentru fisierul copiat, precum si alte optiuni care pot facilita operatiunile pe care le desfasurati atunci cand doriti sa mutati sau sa copiati fisiere. Download Copy Handler

mai departe..

Bloxorz

Bloxorz este un joc flash deosebit de original si foarte bine gandit structurat pe 33 de nivele, scopul dumneavoastra fiind de a provoca caderea blocurilor de piatra in gaurile patrate existente la fiecare nivel, pentru aceasta folosindu-va de sagetile de la tastatura. In unele dintre nivele exista poduri ce sunt activate atunci blocul trece peste ele, in altele veti intalni monezi sau semne in forma de cruce care, atunci cand va opriti deasupra lor, au rolul de a deschide sau inchide treceri peste pasaje.[...] Cateva sfaturi:

  • Mozaicul de culoare portocalie este fragil, astfel incat blocul nu poate fi ridicat "in picioare" (pe latura cea mai mica)
  • Un buton special in forma de paranteze functioneaza ca un teleportor.
  • La unele dintre nivele trebuie sa utilizati tasta "Space" pentru a reduce dimensiunile blocului, altfel nivelul nu poate fi terminat.
De remarcat este faptul ca fiecare dintre nivele are o parola care apare in coltul din dreapta sus, astfel incat daca sunteti nevoit sa intrerupeti jocul, il puteti relua oricand folosind optiunea Load si introducand codul de la nivelul la care ati ramas.

mai departe..

Auto shutdown - programati Firefox sa va inchida computerul

Sa presupunem ca este miezul noptii si maine dimineata trebuie sa va treziti si sa va duceti la munca sau la scoala. Problema e ca trageti de pe net un film sau un program de o dimensiune considerabila si, la viteza cu care se efectueaza transferul, mai dureaza vreo 2-3 ore pana cand descarcarea este completa. In momentul acesta, ori renuntati la download si reveniti a doua zi cu speranta ca veti avea timpul necesar sa descarcati complet aplicatia pe care o doriti, ori lasati calculatorul sa functioneze in continuare si asteptati sfarsitul lunii sa vedeti efectele acestui lucru asupra facturii la electricitate. Daca folositi insa Firefox, atunci aveti la indemana o solutie foarte simpla, sub forma unei extesii Firefox Auto Shutdown. Aceasta, dupa cum sugereaza si numele, va permite sa programati calculatorul sa se inchida imediat ce descarcarea pe care o efectuati a fost finalizata. Cei care nu utilizeaza Firefox ( desi ar trebui ) au solutia unei comenzi de inchidere in Windows care programeaza computerul sa se inchida dupa perioada de timp pe care o stabiliti dumneavoastra. De exemplu daca doriti sa se inchida calculatorul dupa 2 ore, accesati casuta Run din Start-Run si scrieti: shutdown -s -t 7200 [7200 = 2 hours].

mai departe..

New 5 Gum - stimuleaza-ti simturile

Noua guma a celor de la Wrigleys numita New 5 Gum a inceput sa fie promovata in strainatate sub sloganul “Stimulate Your Senses” si probabil in cateva saptamani va ajunge si pe tarabele mioritice. Lucrul care mi-a atras insa atentia il reprezinta site-ul dedicat noilor gume Wrigleys precum si spoturile video ale promotiei, pe care va invit sa le urmariti mai jos.

The Tingling of Rain (Spearmint)
Online Videos by Veoh.com The cooling of Cobalt (Peppermint) Online Videos by Veoh.com The Warming of Flare (Cinnamon) Online Videos by Veoh.com

mai departe..

QT Toolbar- un manager de fisiere integrat in Windows Explorer

Ati avut vreodata un folder plin cu zeci de fisiere si foldere pe care ati dorit sa-l filtrati intr-un fel sau altul? Probabil ca da, si atunci stiti ce greu e sa identifici un fisier specific aruncat intr-o multime de alte fisiere cu extensii si nume asemanatoare. E ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.Sa presupunem ca din amalgamul de fisiere aflate intr-un folder doriti sa vedeti numai fisierele modificate in ultimele 5 zile, sau dintr-un folder plin cu muzica vreti sa le identificati numai pe cele care au eticheta "rock". QT Toolbar va poate ajuta sa reusiti aceste filtrari.

QT Toolbar este o extensie a exploratorului windows ce instaleaza o bara de unelte noua, disponibila in folderul "View-Toolbars-QTToolbar2" si care va ofera multiple posibilitati de a lucra cu fisiere si directoare, incluzand si o puternica facilitate de cautare ce face mult mai usoara filtrarea si identificarea fisierelor aflate intr-un folder.

qttoolbar1

Iata cam ce operatiuni puteti executa cu QT Toolbar:

qt toolbar 2

  • Copierea numelui/a caii de acces a unui fisier: prin selectarea unuia sau mai multor fisiere si apoi accesarea butonului Path sau Name aveti posibilitatea de a trasfera in clipboard numele sau calea de acces a fisierelor selectate. Daca nu selectati nici un fisier, vor fi copiate numele sau calea de acces a folderului in care lucrati.
  • Command Prompt: lanseaza prompterul in interiorul folderului in care lucrati sau a fisierului selectat.
  • Folder analyze : scaneaza continutul unui folder si va ofera o reprezentare grafica a fisierelor/directoarelor aflate in acel folder, aranjate in functie de dimensiune.
  • Filtrarea fisierelor : o unealta deosebit de bine gandita si foarte utila, permite identificarea unui fisier in functie de mai multe atribute predefinite.Siteul creatorului ofera si un manual, din pacate in limba japoneza, insa o traducere automata in engleza a acestuia realizata cu Google puteti gasi aici. Totusi, nu este neaparat necesar sa invatati pe de rost sintaxa speciala folosita pentru cautare, deoarece puteti folosi cu usurinta meniul contextual precum si optiunea Search Helper pentru a efectua cautari mai deosebite. De exemplu, scrieti in bara de cautare cuvantul mp3 apasati Enter si vor fi afisate toate fisierele cu extensia .mp3. Interesant este ca dupa ce ati identificat fisierele cu extesia .mp3, aveti posibilitatea de a restrange cautarea in functie si de alte atrbute, de exemplu dupa genul de muzica Rock. La o noua cautare vor fi afisate numai fisierele cu extensia mp3 care au eticheta Rock. Trebuie remarcat insa faptul ca pentru a reveni la afisarea de dinaintea aplicarii filtrelor este necesar sa dati un click dreapta si sa folositi functia Refresh.
  • Identificarea fisierelor care au aceeasi extensie: permite sa identificati in interiorul unui folder toate fisierele care au acceasi extesie. Selectati de exemplu un fisier cu extesia .jpg si apoi apasati pe butonul din bara de unelte. Vor fi selectate automat toate fisierele .jpg din interiorul folderului in care va aflati. Facilitatea devine deosebit de utila atunci cand vreti sa faceti curatenie intr-un director oferindu-va posibilitatea sa identificati si sa indepartati din interiorul unui folder numai un anumit tip de fisiere.
  • Instalarea extensiei QT Toolbar: dezarhivati continutul arhivei si instalati programul folosind “InstallerQTToolBar2.exe”. Dupa instalare vi se va cere sa dati restart sau sa va logati din nou la compute( Start-Log Off). Dezinstalarea se face lansand din nou “InstallerQTToolBar2.exe” si selectand optiunea de dezinstalare.

Ca o concluzie, pot spune ca bara de unelte pe care o instaleazaQT Toolbar este deosebit de utila si, desi facilitatile oferite de aceasta pot fi regasite si in managerele de fisiere tip dual panel, faptul ca acestea sunt integrate in explorer-ul din Windows le face mai usor de accesat si de folosit pentru un utilizator fara prea mari pretentii in ceea ce priveste utilizarea computerului.

mai departe..

Picnik- editor foto online

picnik_logoNu toti dintre noi dispun de timpul si de dispozitia necesara sa stea in fata computerului si sa citeasca paginile nesfarsite ale tutorialelor pentru a deslusi si intelege cum sa foloseasca de multe ori mult prea complicatele programe clasice de editare foto, asa incat se impunea aparitia unei solutii simple care sa se adreseze utilizatorului fara prea mari cunostinte in ceea ce priveste editarea fotografiilor, dar care totusi sa ofere destule resurse pentru cei mai pretentiosi. Solutia? Picnik, un serviciu online de editare a fotografiilor, usor de utilizat si mai ales diponibil gratuit.

Picnik nu intentioneaza sa rivalizeze cu Photoshop, ci mai degraba incearca sa ofere fotografilor amatori o solutie convenabila pentru a edita si remedia eventualele erori ale fotografiilor digitale.Daca ar fi sa comparam Picnik cu un program clasic de editare , s-ar apropia mai mult de Picasa decat de Photoshop sau Corel Draw, insa sa nu credeti ca este numai o simpla aplicatie de rotire a fotografiilor sau de indepartare a efectului de "ochi rosii".

Picnik ofera o interfata Flash cu elemente Web 2.0, care se incarca foarte usor, intuitiva si usor de utilizat. Odata intrati pe site veti vedea cinci etichete: Home, Photos, Edit, Create, Save &Share. Daca apasati pe Photos, veti avea posibilitatea de a incarca pentru editare fotografii aflate pe calculatorul dvs, in conturile dvs de pe Flickr, Picasa, sau Facebook si, lucru interesant si surprinzator, daca permiteti accesul la camera dvs web puteti edita fotografiile facute direct cu aceasta.

sshot-1

Servicul nu impune nici un fel de restrictii privind dimensiunea fotografiilor incarcate, asa incat am reusit sa trimit spre editare o fotografie in format JPG la o rezolutie 3000x2000 de aproape 3 MB, lucru esential pentru un editor foto online, tinand cont de numarul din ce in ce mai mare a megapixelilor oferiti in ziua de azi de camerele foto digitale.

Odata imaginea incarcata, aveti posibilitatea sa o editati folosind urmatoarele unelte:

  • Efect "ochi rosii"
  • Rotire
  • Redimensionare
  • Expunere--including histograms
  • Corectii de culoare--folosind unealta "neutral color picker" sau optiunea Auto Colors
  • Sharpen.
Cele mai multe dintre aceste unelte includ si optiunea Auto-Fix , pe langa aceasta aveti la dispozitie si o optiune de Auto-Fix generala care va poate scuti de efortul de a edita personal fiecare dintre corectoare.

picnik_exposure_full

De asemenea, in meniul Create aveti posibilitatea de a adauga diferite efecte fotografiilor printre acestea enumerandu-se Sepia, B&W, Boost, Soften, Vignette, Matte Border, Rounded edges insa ,sincer sa fiu, nu am avut rabdarea sa ma joc cu toate dintre ele asa incat va las pe voi sa va edificati cu privire la eficienta acestora. Una peste alta, eu am fost sincer impresionat, gasind Picnik folositor, distractiv si usor de utilizat, oferind foarte multe optiuni de editare foto intr-un mod organizat si deosebit de intuitiv.

mai departe..

Ubuntu , XGL si Kiba-Dock

Cred ca in curand voi incerca si eu Ubuntu, sunt prea frumoase efectele care le ofera, si, dupa cum se discuta pe forumuri, se pare ca nici nu consuma atatea resurse cum face Windows Vista. Pana una alta,un filmulet de pe PC unui pasionat de Ubuntu, probabil ca in viitor voi posta unul facut pe desktopul meu.

mai departe..

Mobile Technology. Viitorul?

Sa fie asta viitorul tehnologiei?

mai departe..

Inchideti simplu si usor procese si aplicatii

Imaginati-va ca o aplicatie cu care lucrati (sa spunem “XYZ PDF Creator”) a inghetat sau nu mai raspunde la comenzi, pe desktopul dumneavoastra ramanand o fereastra deschisa ce refuza sa se mai inchida. Mai departe imaginati-va ca ati apasat deja CTRL-ALT-DELETE insa , din cauze ramase neelucidate dureaza o vesnicie pana se deschide task managerul si, dupa ce s-a deschis, descoperiti ca programul pe care doriti sa il inchideti este reprezentat de un proces si nu de o aplicatie. Dupa cateva minute de cautare, in sfarsit identificati procesul care va face probleme, insa nu-i asa, a durat ceva vreme, pentru ca cine stie de ce, procesul se numea “pdfcr” si nu era mentionat nicaieri XYZ in interiorul numelui. Insa, in sfarsit ati reusit sa inchideti aplicatia.

Suna familiar, nu-i asa? Probabil fiecare dintre noi a trecut printr-o intamplare asemanatoare.Solutia? Revo Uninstaller un utilitar despre care am mai vorbit si pe care il recomand cu incredere. De ce reprezinta o solutie un uninstaller? Pentru ca Revo integreaza o facilitate numita Hunter mode, ce face floare la ureche inchiderea unui proces sau a unei aplicatii vizibile. Iata cum functioneaza:

1.) Lansati Revo Uninstaller si dati click pe Hunter Mode.

2.) Gasiti iconita Hunter Mode pe desktop si trageti-o peste fereastra aplicatiei pe care doriti sa o inchideti.

3.) Selectati “Kill Process” din meniul contextual care apare la click dreapta.

revonewcombined2

Download Revo Uninstaller

mai departe..

WinSplit Revolution

banniere3

Cresterea numarului utilizatorilor de widescreen-uri si de monitoare duale, a facut ca actiunea de maximizare a ferestrelor deschise sa devina una destul de enervanta si care mananca destul din timpul celor a caror activitate necesita ca un numar relativ mare de ferestre ale aplicatiilor sa fie deschise permanent, astfel incat aparitia unui program ca WinSplit Revolution nu poate decat sa bucure categoria de utilizatori careia i se adreseaza si nu numai.

WinSplit Revolution este un mic utilitar care, intr-un mod foarte simplu si usor de utilizat, va ofera posibilitatea de a muta, repozitiona si redimensiona ferestrele aplicatiilor pe care le aveti deschise. Programul instaleaza in taskbar o iconita prin intermediul careia puteti lansa un screen-control foarte intuitiv cu care puteti controla pozitia ferestrelor, insa ofera si combinatii de taste inlaturandu-se asfel utilizarea mouse-ului.

Programul va permite patru tipuri de actiuni: repozitionarea/redimensionarea rapida a unei ferestre, "fuziunea" a doua ferestre, crearea pe tot ecranul a unui mozaic format din ferestrele pe care le aveti deschise, precum si o combinatie de taste pentru inchiderea instantanee a ferestrelor.
  • Repozitionarea/redimensionarea unei singure ferestre: puteti folosi pentruquadrants aceasta actiune pad-ul de control care apare la lansarea programului sau o combinatie de taste. Daca va imaginati ecranul dumneavoastra impartit in 4 patrate, puteti trimite fereastra deschisa in unul din acestea, in in jumatatea de sus a ecranului (1+2), jumatatea de jos (3+4), jumatatea din stanga (1+3), sau jumatatea din dreapta (2+4).
  • Fuziunea Ferestrelor: aceasta actiune aliniaza 2 ferestre in asa fel incat sunt asezate una langa alta pentru a ocupa jumatatile din stanga si din dreapta a ecranului.Un slider va permite miscarea spre stanga sau spre drapta a locului unde acestea se intalnesc.
  • Mozaic: imparte ecranul in 9 parti egale si plaseaza fiecare fereastra deschisa in una dintre portiuni. Daca aveti deschise mai putin de 9 ferestre deschise va crea unele dintre ferestre de o dimensiune mai mare, daca aveti mai mult de 9, va lua in calcul pentru repozitionare numai primele 9 dintre ele.
  • Inchiderea rapida a ferestrelor: Inchide toate ferestrele deschise (surprinzator, nu?). Insa poate fi uneori foarte utila. Combinatia de taste implicita este Ctrl-Alt-C insa poate fi schimbata in functie de preferinte.
Download WinSplit Revolution.

mai departe..