Picnik- editor foto online

picnik_logoNu toti dintre noi dispun de timpul si de dispozitia necesara sa stea in fata computerului si sa citeasca paginile nesfarsite ale tutorialelor pentru a deslusi si intelege cum sa foloseasca de multe ori mult prea complicatele programe clasice de editare foto, asa incat se impunea aparitia unei solutii simple care sa se adreseze utilizatorului fara prea mari cunostinte in ceea ce priveste editarea fotografiilor, dar care totusi sa ofere destule resurse pentru cei mai pretentiosi. Solutia? Picnik, un serviciu online de editare a fotografiilor, usor de utilizat si mai ales diponibil gratuit.

Picnik nu intentioneaza sa rivalizeze cu Photoshop, ci mai degraba incearca sa ofere fotografilor amatori o solutie convenabila pentru a edita si remedia eventualele erori ale fotografiilor digitale.Daca ar fi sa comparam Picnik cu un program clasic de editare , s-ar apropia mai mult de Picasa decat de Photoshop sau Corel Draw, insa sa nu credeti ca este numai o simpla aplicatie de rotire a fotografiilor sau de indepartare a efectului de "ochi rosii".

Picnik ofera o interfata Flash cu elemente Web 2.0, care se incarca foarte usor, intuitiva si usor de utilizat. Odata intrati pe site veti vedea cinci etichete: Home, Photos, Edit, Create, Save &Share. Daca apasati pe Photos, veti avea posibilitatea de a incarca pentru editare fotografii aflate pe calculatorul dvs, in conturile dvs de pe Flickr, Picasa, sau Facebook si, lucru interesant si surprinzator, daca permiteti accesul la camera dvs web puteti edita fotografiile facute direct cu aceasta.

sshot-1

Servicul nu impune nici un fel de restrictii privind dimensiunea fotografiilor incarcate, asa incat am reusit sa trimit spre editare o fotografie in format JPG la o rezolutie 3000x2000 de aproape 3 MB, lucru esential pentru un editor foto online, tinand cont de numarul din ce in ce mai mare a megapixelilor oferiti in ziua de azi de camerele foto digitale.

Odata imaginea incarcata, aveti posibilitatea sa o editati folosind urmatoarele unelte:

  • Efect "ochi rosii"
  • Rotire
  • Redimensionare
  • Expunere--including histograms
  • Corectii de culoare--folosind unealta "neutral color picker" sau optiunea Auto Colors
  • Sharpen.
Cele mai multe dintre aceste unelte includ si optiunea Auto-Fix , pe langa aceasta aveti la dispozitie si o optiune de Auto-Fix generala care va poate scuti de efortul de a edita personal fiecare dintre corectoare.

picnik_exposure_full

De asemenea, in meniul Create aveti posibilitatea de a adauga diferite efecte fotografiilor printre acestea enumerandu-se Sepia, B&W, Boost, Soften, Vignette, Matte Border, Rounded edges insa ,sincer sa fiu, nu am avut rabdarea sa ma joc cu toate dintre ele asa incat va las pe voi sa va edificati cu privire la eficienta acestora. Una peste alta, eu am fost sincer impresionat, gasind Picnik folositor, distractiv si usor de utilizat, oferind foarte multe optiuni de editare foto intr-un mod organizat si deosebit de intuitiv.

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu