NoVirusThanks.org …. scanare antivirus online

Dupa cum probabil stiti nu exista solutia antivirus perfecta. Eficienta unui program antivirus este data de promptitudinea cu care dezvoltatorii acestuia depisteaza o noua amenintare, introduc definitia acesteia in sistemul de actualizari, de frecventa update-urilor pe care le efectueaza programul dvs antivirus, etc

Tinand cont de numarul tot mai mare de troieni si virusi care apar in fiecare zi este logic ca unii dezvoltatori de programe antivirus sa scape din cand in cand din vedere unele amenintari sau sa introduca  prea tarziu o definitie in sistemul de actualizari.

antivirus_online1

In aceasta ordine de idei, intrucat pe un computer nu pot fi instalate simultan mai multe programe antivirus, in cazul in care aveti un fisier pe care il considerati “suspect” (tras de pe torrente, de pe ODC sau adus pe stick de pe alt computer") sfatul meu este sa-l verificati mai intai pe site-ul NoVirusThanks.org.  Fisierul, care nu trebuie sa fie mai mare de  20 MB, va fi scanat de peste 20 de programe antivirus, fapt ce reduce considerabil sansele ca  un virus sau un trojan sa scape nedetectat.

antivirus_online

Dupa scanare, care de obicei este destul de rapida, siteul afiseaza un raport in care veti fi informati daca fisierul este sau nu infectat. In cazul depistarii unei amenintari, vor fi afisate si programele antivirus care au depistat amenintarea, precum si denumirea si tipul acesteia.

NoVirusThanks.org poate scana si pagini web, iar  exemplul de mai sus, prezinta rezultatele scanarii adresei www.domusflex.ro site despre care aflasem in urma cu cateva zile ca este infectat.

Pe aceeasi tema: 10 solutii antivirus online

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

2 comentarii :

Vlad spunea...

http://virusscan.jotti.org/

http://www.virustotal.com/ro/ - In romaneste

Trimiteți un comentariu