Cerinte de sistem pentru Windows 7- Windows 7 Upgrade Advisor

Pe masura ce data lansarii Windows 7 final se apropie, din ce in ce mai multi uilizatori devin interesati de noul sistem de operare Microsoft. Din cate spun cei care au instalat deja una din versiunile Windows 7 care au aparut deja, noul Windows pare a fi ceva mai rapid decat Vista, iar cerintele de sistem ar fi asemanatoare cu cele pentru Vista, chiar putin mai mici.

In cazul in care va bate gandul sa incercati Windows 7 sau pur si simplu sunteti curiosi sa aflati daca sistemul dvs. este pregatit pentru Windows 7, Microsoft va pune la dispozitie Windows 7 Upgrade Advisor.

windows7-upgrade-advisor

Utilitarul, care poate fi descarcat gratuit de pe siteul Microsoft, va analizeaza sistemul si il compara cu cerintele de sistem Windows 7. Sunt comparate procesorul, memoria RAM, placa video, spatiul de pe hard, etc iar la final este generat un raport. In cazul in care unele componente sau aplicatii nu sunt compatibile cu Windows 7 va sunt oferite sugestii referitoare la actualizarea sau upgradarea cerintei de sistem care nu indeplineste minimul necesar Windows 7.

Windows 7 Upgrade Advisor functioneaza atat in Vista cat si in XP si poate fi descarcat de pe siteul Microsoft.

Download Windows 7 Upgrade Advisor

mai departe..

Prelungiti perioada de 30 de zile de trial Windows Vista

In cazul in care ati cumparat un laptop pe care a fost instalat un Vista trial probabil stiti ca nu veti putea accesa sistemul de operare decat maxim 30 de zile. Dupa asta, Vista intra in Reduced Functionality Mode (RFM) si … ati incurcat-o: in acest mod urmatoarele activitati sunt disponibile: activare, folosirea "Windows Management Instrumentation", schimbarea Windows Vista product key, te poti loga pentru doar o ora sau poti intra in safe mode.

Daca nu ati cumparat intre timp o licenta de Vista, nici una din aceste optiuni nu va sunt de prea mare ajutor asa ca va recomand sa folositi hack-ul de mai jos inainte de expirarea celor 30 de zile de trial. Despre ce este vorba?

Ei bine, cu ajutorul unor comenzi simple puteti extinde cele 30 de zile de trial Windows Vista prelungindu-se de fiecare data durata de functionare cu inca 30 de zile. Metoda este denumita “rearm” si, in mod normal poate fi utilizata de 3 ori. (3*30 = 90 zile peste perioada de trial Windows Vista de 30 zile).

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati:

1. Deschideti Command Prompt ( tasta windows+R pentru a intra in Run: acolo scrieti cdm si dati enter)

2. In fereastra Command Prompt scrieti:

sysprep /generalize

ori

slmgr.vbs –rearm

ori

rundll32 slc.dll,SLReArmWindows

Activare_windows_vista_trial

3. Apasati Enter si apoi OK

4. Dati restart la computer.

5. Selectati Ask me later si veti avea la dispozitie inca 30 de zile de trial gratuit Windows Vista.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Digisport live

digisport_live In cazul in care nu sunteti abonat RDS&RCS si cautati o modalitate de a urmari DigiSport live solutia cea mai buna o reprezinta Readon Player. La fel ca si in cazul GSPTV, in sectiunea Live Sports veti gasi si meciurile transmise de Digisport live.

Bineinteles, puteti urmari DigiSport live si pe majoritatea siteurilor care transmit GSPTV live, insa calitatea imaginii nu va fi la fel de buna ca in cazul Readon Player asa ca recomandarea mea este sa incercati programul si veti putea urmari atat GSPTV cat si Digisport live. digisport_live_1

Mai multe detalii despre cum puteti vedea Digisport live gasiti in articolul Vezi GSPTV live cu Readon Player. Desi articolul se refera la GSPTV, explicatiile raman valabile si in cazul Digisport.

Readon TV Movie Radio Player

mai departe..

Retea si conexiune la internet pe doua computere

Daca aveti in casa doua calculatoare, sau un calculator si un laptop, si numai unul dintre ele este conectat la internet, probabil ca va intrebati daca este posibil sa aveti conexiune la internet pe ambele computere.

Ca sa facem lucrurile putin mai interesante sa presupunem ca unul dintre computere e pe Vista iar unul pe XP. Computerul A ruleaza Vista, computerul B ruleaza XP.

Computerul A este conectat la internet prin intermediul unui cablu care este deja introdus intr-o placa de retea.  De aceea, pentru a ne putea conecta la computerul B este necesar ca in computerul A sa instalam o a doua placa de retea pe care sa o conectam prin intermediul unui cablu la placa de retea de pe computerul B.

Pentru inceput trebuie sa realizam o coenxiune LAN intre cele doua computere.

1. In Vista, primul pas este sa activam optiunea Sharing and Discovery. Pentru aceasta mergeti la Control Panel -> Network and Sharing Center. In sectiunea Sharing and Discovery bifati Network discovery, File Sharing, Public folder sharing. Puteti bifa si celelalte optiuni n cazul in care considerati ca va sunt necesare. (vezi imaginea de mai jos)

retea_doua_calculatoare2. Mergeti la Control Panel -> Network Connections si identificati noua retea ce leaga computerul A de computerul B.

3. Click dreapta pe reteaua respectiva si mergeti la Proprieties.

4. In tabul Networking, click pe Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) apoi pe Proprieties

5. Dati click pe  butonul ‘Use the following IP’ si introduceti un IP (de exemplu IP address: 192.168.0.1 si Subnet Mask: 255.255.255.0)

6. Nu completati celelalte campuri. Apasati OK si apoi inchideti celelalte ferestre.

7 In computerul B, asigurati-va ca ati dat “enable” la conexiunea ce leaga cele doua computere. Aici nu mai este necesara introducerea unui IP intrucat computerul A va face automat acest lucru. Asigurati-va totusi ca nu este deja introdus un alt IP si selectati ‘Obtain an IP address automatically’.

Realizati conexiunea la internet dintre cele doua calculatoare

1. Pe computerul A mergeti la Control Panel -> Network Connections si dati click dreapta pe reteaua prin care computerul este conectat la internet.Mergeti la tabul “Sharing” si bifati prima optiune.( vezi imaginea)

reatea_conexiune_internet2. Click OK apoi Close.

Din acest moment va veti putea conecta la internet in acelasi timp de pe ambele calculatoare.

In cazul in care ati urmat pasii de mai sus si totusi nu reusiti sa va conectati la internet de pe al doilea computer, recomandarea mea este sa dezactivati firewall-ul de pe ambele calculatoare.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Combinatie de taste pentru acces rapid la My Computer

Daca s-ar face o statistica ale celor mai accesate iconite de pe desktop, cu siguranta My Computer s-ar afla in top. Cu totii stim de ce. My computer reprezinta calea de acces catre partitiile hardului, catre Cd/Dvd sau, in cazul in care nu aveti iconita pe desktop, catre My Documents.

win_key

Tinand cont de frecventa cu care utilizam My Computer, nu ar fi mai simplu daca l-am putea deschide folosind o combinatie de taste? Eu zic ca da. De accea va recomand sa utilizati combinatia Tasta Windows+E si veti evita in acest fel pasii necesari minimalizarii ferestrelor in bara, identificarea iconitei pe desktop, etc.

In Windows XP combinatia de taste Tasta Windows+E deschide My computer in modul Explore asa ca veti capata acces rapid la foldere si fisiere aflate in partitii diferite, pe Desktop sau in partitiile sharate.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Radio online cu Radio Sure

Voi cum ascultati posturile de radio online? Pun pariu ca majoritatea dintre voi utilizati Winamp sau alte playere audio pentru a asculta posturile de radio online si pana acum cateva zile la fel faceam si eu.

Asta pana cand am dat pe net de Radio Sure, un utilitar gratuit ce permite accesarea a peste 12000 de posturi de radio online si care pe langa faptul ca faciliteaza ascultarea posturilor de radio permite si inregistrarea melodiilor. Partea frumoasa e ca la unele posturi de radio programul depisteaza automat numele melodiei asa ca nu va ramane decat sa apasati butonul “Inregistreaza” si melodia va fi salvata cu numele artistului si a piesei.

radio_online1

Un alt lucru imbucurator este faptul ca Radio Sure permite adaugarea unor posturi noi de radio ce emit online, iar interfata in limba romana simplifica foarte mult operatiunea. Pentru a adauga un post de radio nou dati click dreapta pe fereastra programului si selectati “Adauga Post Nou”. In fereastra care se deschide este esential sa introduceti numele postului de radio online si adresa pe care postul emite online. Restul informatiilor sunt optionale.

De exemplu in cazul de mai jos, intrucat Kiss FM nu era depistat automat, a fost suficient sa introduc adresa care aparea in Winamp atunci cand ascultam Kiss FM. (http://80.86.106.136:80/)

radio_online

In cazul in care doriti sa accesati rapid posturile de radio online favorite nu trebuie decat sa apasati “inimioara” din fereastra principala si sa selectati optiunea “adauga la favorite”.

Download Radio Sure

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Download Trilulilu cu TubeMaster++

Se pare ca dezvolt o obsesie pentru programele cu care se poate face download de pe Trilulilu, insa ultimele articole Trilulilu download si Descarca de pe Trilulilu, Neogen si YouTube cu DownloadHelper se adreseaza exclusiv utilizatorilor Firefox asa ca am ramas dator celor car utilizeaza Internet Explorer sau alte browsere.

Spre deosebire de solutiile anterioare, TubeMaster++ este un program de sine statator care poate downloada continut media (video/audio) de pe  majoritatea siteurilor de video sharing, inclusiv siteurile romanesti Trilulilu, 220.ro, protv, gsptv, etc, dar lucru si mai bun, programul face download si de pe siteuri “ anti-leeching” gen siteurile de muzica Last.fm sau Imeen.

TubeMaster++  este extrem de simplu de utilizat. Odata lansat, programul se “aseaza” in taskbar si depisteaza automat toate videoclipurile si melodiile care ruleaza la un moment dat in browserul dvs. In acel moment programul incepe sa descarce fisierul media iar la sfarsit va ofera posibilitatea de a salva clipul sau melodia intr-o locatie aleasa de dvs.

download_trilulilu

De obicei programul descarca fisierele video in format flv. sau mp.4 iar fisierele audio in format .mp3. In cazul in care doriti sa salvati fisierele in alt format aveti la dispozitie optiunea Convert ce ofera o multitudine de formate audio si video in care puteti converti clipurile sau melodiile.

Pe langa aceste optiuni TubeMaster++ dispune si de o functie de cautare extrem de impresionanta. Daca in ceea ce priveste cautare de videoclipuri puteti alege siteul in care sa fie efectuata cautarea, melodiile sunt cautate probabil pe siteuri aflate la marginea legalitatii si de aceea de multe ori nu veti reusi descarcarea acestora.

Download TubeMaster++

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Nod32 offline update

Desi in ultima perioada internetul a cunoscut o explozie in Romania, fiind inregistrate din ce in ce mai multe conexiuni la internet, exista in continuare destul de multi utilizatori de calculatoare care nu dispun de o conexiune la internet. Presupun ca multi dintre dvs. au prieteni, cunostinte sau rude in aceasta situatie, care nefiind conectati la internet nu-si pot actualiza aplicatiile.

Daca in cazul programelor obisnuite acest lucru nu reprezinta o problema deosebita, in cazul programelor antivirus update-urile periodice sunt extrem de importante, in acest fel computerul fiind protejat fata de ultimii virusi si troieni aparuti.

In acesta ordine de idei, mai jos aveti un tutorial in care sunt prezentati pasii necesari efectuarii unui update offline pentru NOD32, unul dintre cele mai eficiente si raspindite programe antivirus. Tutorialul a fost realizat utilizand NOD32 v.3, insa pasii sunt asemanatori si in versiunea 4.

In primul rand este necesar sa utilizam un computer conectat la internet pe care NOD32 sa fie actualizat la zi.

1.Descarcati  NOD32 Antivirus v.3.x Update Generator

2009-07-12_193732

2. Creati pe desktop un folder nou : NOD32 offline update

3. Lansati executabilul. In campul Path indicati folderul NOD32 offline update .

4. Apasati “Backup of update files”. Copiati folderul NOD32 offiline update pe un stick USB sau pe un CD/DVD.

Mergeti la computerul care nu este conectat la internet.

1. Copiati folderul NOD32 offline update intr-o locatie usor accesibila.

2. Deschideti  NOD32 Control Center in modul Avanced.

nod32_offline_update 3. Click pe Setup -> Enter entire advanced setup tree...

4. Click pe “Update” din meniul din partea dreapta.

Update_nod32 5. In dreptul campului Update Servers apasati butonul Edit. Introduceti manual calea catre folderul NOD32 offline update (ex: C:\nod32 offline update) si apasati butonul Add, apoi OK.

6.  Asigurati-va ca in meniul derulant Update server  este selectata calea catre folderul NOD32 offline update apoi apasati butonul OK.

nod32_update_offline7. In fereastra principala click Update' -> 'Update virus signature database'

update_nod32_1

Daca toti pasii de mai sus au fost urmati corect, baza de date cu definitii antivirus va fi actualizata.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Huse de calitate pentru telefoane mobile

In urma cu cativa ani, impreuna cu un Orange SPV cumparat de pe Ebay am primit in pachet si o husa de piele marca Piel Frama. Tipul care vindea telefonul adaugase husa in licitatie pentru a-i creste valoarea, insa motivul principal pentru care am cumparat telefonul de la el era faptul ca trimitea in Romania si fara PayPal (…alte vremuri).

Una peste alta, am primit pachetul si sincer sa fiu am ramas surprins de calitatea si de ergonomia tocului pentru telefon. Telefonul era cam “grasut” insa husa il facea sa arate mult mai “slim” decat in realitate. Nu mai tin minte ce am facut cu telefonul si cu husa, insa anul acesta cand mi-am luat un Lg Cookie cu ecran touch primul lucru la care m-am gandit a fost sa caut o husa pentru a-i proteja ecranul de zgarieturi.husapiele2

Telefonul e putin cam mare pentru buzunarele mele asa ca imediat mi-am adus aminte de tocul de piele Piel Frama de la SPV. O cautare rapida pe google si surpriza: am dat de HusePiele.ro, un site din Romania care vinde produse originale Piel Frama. Tipul cu care am discutat a fost extrem de amabil si desi nu avea pe stoc husa pentru modelul meu de telefon a facut comanda si intr-o saptamana am primit acasa husa, care este exact asa cum ma asteptam: vine la fix pe telefon, e din piele de calitate si protejeaza perfect ecranul.

Recomandare: HusePiele.ro

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Active@ ISO Burner … soft gratuit pentru inscriptionarea imaginilor pe CD/DVD

Sincer sa fiu utilizez atat de rar optiunea de ardere a imaginilor (. iso, .nrg, etc) pe Cd/DVD-uri incat, de fiecare data cand incerc sa fac acest lucru cu Nero, petrec mai mult timp cautand optiunea respectiva decat dureaza operatiunea efectiva de inscriptionare. Oi fi eu mai greu de cap, probabil .

De aceea, atunci cand zilele trecute am dat peste un utilitar gratuit specializat in arderea imaginilor, m-am grabit sa-l descarc repede in folderul meu cu programe favorite si l-am si redenumit:” de inscriptionat imagini pe discuri”. Programul se numeste Active@ ISO Burner si este extem de simplu si intuitiv.

Active@ ISO Burner

Dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai sus, nu trebuie decat sa mergeti la locatia unde se afla fisierul .iso pe care doriti sa-l ardeti pe disc, sa-l selectati  si, daca nu va intereseaza optiuni avansate gen Track-At-Once sau Disc-At-Once (vezi aici explicatii), sa apasati butonul BURN. Programul depisteaza automat si viteza optima de inscriptionare asa incat daca nu vreti sa utilizati discul intr-un dispozitiv mai vechi sau care are probleme nu este necesar sa va bateti capul nici macar cu acest detaliu.

Download Active ISO Burner

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Trilulilu download -Sothink Web Video Downloader

Intrucat Video Download Helper, solutia mea favorita de download de pe Trilulilu, are momente cand mai da rateuri, zilele trecute m-am pornit sa caut un nou mod de a descarca videoclipuri de pe Trilulilu, Neogen, Youtube si alte siteuri de acest gen. Am eliminat de la inceput siteurile de download de pe Trilulilu intrucat majoritatea sunt efemere iar serviciile lasa de dorit.

M-am concentrat in schimb pe o solutie similara cu Download Helper: o extensie/supliment Firefox . Asa ca, da-i cautare pe siteul cu suplimente Firefox. Solutii multe, care mai de care mai votate dar din pacate nu eram interesat de download de pe Redtube, Megaporn sau alte siteuri de acest gen. In cele din urma am dat peste ceea ce ma interesa: Sothink Web Video Downloader.

trilulilu_download

La fel ca si Download Helper, extensia depisteaza automat daca un videoclip este incarcat in browser si afiseaza acest lucru intr-o fereastra pop-up prin intermediul careia puteti stabili locatia unde doriti sa fie descarcat videoclipul. In cazul in care acest tip de notificare devine deranjant aveti posibilitatea de a anula aparitia ferestrei pop-up, avertizarile privind posibilitatea descarcarii unui clip fiind accesibile dintr-o sectiune pe care extensia o instaleaza in coltul din dreapta sus al browserului.

Videoclipurile sunt descarcate in format .flv insa in ziua de azi majoritatea playerelor video suporta acest format asa ca acest detaliu nu ar trebui sa reprezinte o problema. Pe langa Trilulilu, Sothink Web Video Downloader poate descarca videoclipuri de pe Youtube, Google Video, Metacafe dar si de pe alte siteuri romanesti: 220.ro, Protv, etc.

mai departe..