Retea si conexiune la internet pe doua computere

|

Daca aveti in casa doua calculatoare, sau un calculator si un laptop, si numai unul dintre ele este conectat la internet, probabil ca va intrebati daca este posibil sa aveti conexiune la internet pe ambele computere.

Ca sa facem lucrurile putin mai interesante sa presupunem ca unul dintre computere e pe Vista iar unul pe XP. Computerul A ruleaza Vista, computerul B ruleaza XP.

Computerul A este conectat la internet prin intermediul unui cablu care este deja introdus intr-o placa de retea.  De aceea, pentru a ne putea conecta la computerul B este necesar ca in computerul A sa instalam o a doua placa de retea pe care sa o conectam prin intermediul unui cablu la placa de retea de pe computerul B.

Pentru inceput trebuie sa realizam o coenxiune LAN intre cele doua computere.

1. In Vista, primul pas este sa activam optiunea Sharing and Discovery. Pentru aceasta mergeti la Control Panel -> Network and Sharing Center. In sectiunea Sharing and Discovery bifati Network discovery, File Sharing, Public folder sharing. Puteti bifa si celelalte optiuni n cazul in care considerati ca va sunt necesare. (vezi imaginea de mai jos)

retea_doua_calculatoare2. Mergeti la Control Panel -> Network Connections si identificati noua retea ce leaga computerul A de computerul B.

3. Click dreapta pe reteaua respectiva si mergeti la Proprieties.

4. In tabul Networking, click pe Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) apoi pe Proprieties

5. Dati click pe  butonul ‘Use the following IP’ si introduceti un IP (de exemplu IP address: 192.168.0.1 si Subnet Mask: 255.255.255.0)

6. Nu completati celelalte campuri. Apasati OK si apoi inchideti celelalte ferestre.

7 In computerul B, asigurati-va ca ati dat “enable” la conexiunea ce leaga cele doua computere. Aici nu mai este necesara introducerea unui IP intrucat computerul A va face automat acest lucru. Asigurati-va totusi ca nu este deja introdus un alt IP si selectati ‘Obtain an IP address automatically’.

Realizati conexiunea la internet dintre cele doua calculatoare

1. Pe computerul A mergeti la Control Panel -> Network Connections si dati click dreapta pe reteaua prin care computerul este conectat la internet.Mergeti la tabul “Sharing” si bifati prima optiune.( vezi imaginea)

reatea_conexiune_internet2. Click OK apoi Close.

Din acest moment va veti putea conecta la internet in acelasi timp de pe ambele calculatoare.

In cazul in care ati urmat pasii de mai sus si totusi nu reusiti sa va conectati la internet de pe al doilea computer, recomandarea mea este sa dezactivati firewall-ul de pe ambele calculatoare.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

4 comentarii :

Unknown spunea...

Foarte bun ghidul si eficient ! L-am postat pe blog-ul meu la http://calculatoristu.blogspot.com/2009/07/retea-si-internet-intre-doua.html

Paul Stoica spunea...

Totusi daca privesti din perspectiva consumului de curent si al ineficientei folosirii a 2 calculatoare simultan, un router nu este o investitie prea mare. Si oricum au scazut mult preturile la echipamente in ultima vreme

smok spunea...

ma fratilor va rog frumos ca numai pot de nervi... am incercat si eu cum a scris el acolo doar ca eu am incercat cu principalul sa fie XPu si secundarul un windows 7... si tot nu merge... va rog bagatima in lista cosmin_barosanu_91 sami explicati... va multumesc

Trimiteți un comentariu