Evitati furtul datelor din computer - dezactivati porturile USB

DisableUSBScreenShot1

Pe masura ce dispozitivele portabile ( laptopuri, memorii USB, harduri externe)  au devenit din ce in ce mai accesibile, a aparut si riscul ca in anumite situatii si locuri ( sali de curs, sali de internet, etc) date confidentiale din laptopurile dvs. sa fie copiate si sa ajunga pe mana unor persoane rau intentionate.

Cea mai simpla cale de a evita acest lucru este dezactivarea porturilor USB in asa fel incat, atunci cand va aflati intr-unul din locurile de mai sus, nici un dispozitiv extern de stocare a datelor sa nu poata fi conectat la computerul dvs.

Desi acest lucru poate fi realizat pe si cale manuala prin modificarea unor intrari in registrii Windows, o solutie mult mai simpla o reprezinta Intellyadmin. Aplicatia ofera utilizatorilor posibilitatea sa blocheze conectarea dispozitivelor externe de stocare a datelor la un computer permitand insa conectarea celorlalte periferice: imprimante, tastaturi, mouse, etc

Dupa cum vedeti si in imaginea de mai sus, tot ce trebuie sa faceti este sa lansati aplicatia, sa selectati una dintre optiuni si apoi sa restartati calclulatorul.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

mai departe..

Download VLC media player 0.8.6h

vlc_skin

Popularul player Video-LAN, cunoscut utilizatorilor mai mult sub numele de VLC Media Player, a "suferit" o noua actualizare, ajungand acum la versiunea VLC 0.8.6 h  . Noua varianta rezolva cateva probleme de securitate aparute la versiunea VLC 0.8.6 g si imbunatateste suportul pentru fisierele tip . mkv din MAC OS X.

Daca va place interfata VLC din imaginea de mai sus, puteti descarca skinul VLC de aici. Pentru a instala noul skin nu trebuie decat sa copiati fisierul cu extensia .vlt in folderul Skins din directorul Videolan si apoi sa selectati noua tema.

Download I VLC media player 0.8.6h

mai departe..