Evitati furtul datelor din computer - dezactivati porturile USB

DisableUSBScreenShot1

Pe masura ce dispozitivele portabile ( laptopuri, memorii USB, harduri externe)  au devenit din ce in ce mai accesibile, a aparut si riscul ca in anumite situatii si locuri ( sali de curs, sali de internet, etc) date confidentiale din laptopurile dvs. sa fie copiate si sa ajunga pe mana unor persoane rau intentionate.

Cea mai simpla cale de a evita acest lucru este dezactivarea porturilor USB in asa fel incat, atunci cand va aflati intr-unul din locurile de mai sus, nici un dispozitiv extern de stocare a datelor sa nu poata fi conectat la computerul dvs.

Desi acest lucru poate fi realizat pe si cale manuala prin modificarea unor intrari in registrii Windows, o solutie mult mai simpla o reprezinta Intellyadmin. Aplicatia ofera utilizatorilor posibilitatea sa blocheze conectarea dispozitivelor externe de stocare a datelor la un computer permitand insa conectarea celorlalte periferice: imprimante, tastaturi, mouse, etc

Dupa cum vedeti si in imaginea de mai sus, tot ce trebuie sa faceti este sa lansati aplicatia, sa selectati una dintre optiuni si apoi sa restartati calclulatorul.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu