Noutati in Google Blog Search

|

google-blog_search

Pana acum cateva zile Google Blog Search nu reprezenta nimic altceva decat ceea ce implica denumirea sa  : un motor de cautare in bloguri. Singura sa optiune suplimentara era posibilitatea de a aseza rezultatele in functie de relevanta sau in functie de data publicarii articolului.

Acum insa Google Blog Search face un pas inainte si, prin noile optiuni pe care le introduce, pare ca incearca sa devina un nou Techmeme, un agregator pentru cele mai importante stiri aparute in bloguri. Sau, daca vi se pare mai simplu, un fel de Google News, dar cu articole din bloguri in loc de stiri din ziare.

Blogurile sunt impartite acum in categorii (Politica, Tehnologie, Filme, Jocuri Video, etc) . Un click pe una din aceste categorii afiseaza cele mai populare subiecte aparute in respectiva categorie : rezultatele sunt afisate in functie de numarul de bloguri ce abordeaza subiectul respectiv si data publicarii articolelor.

Desi Techmeme sau Technorati ofera servicii similare de ceva vreme Google Blog Search intra pe segmentul cautarii in bloguri cu un avantaj enorm: numarul de bloguri indexate este mult mai mare decat al celorlalte doua servicii asa ca, cel putin teoretic, rezultatele cautarilor ar trebui sa fie mult mai relevante.

Mergi la Google Blog Search

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

1 comentarii :

Anonim spunea...

se pare ca va lua si traficul in calcul mai noi

Trimiteți un comentariu