Solutii Blogger/Blogspot ... "Articole Similare" in Blogger

Una dintre cele mai bune solutii pentru a pastra vizitatorii pe un blog este sa le oferi posibilitatea de a descoperi si alte articole de pe blogul tau care au legatura cu subiectul articolului pe care tocmai il citesc, in asa fel incat acestia sa fie convinsi ca daca se intorc pe blog vor gasi cu usurinta informatii multiple despre subiectele care ii intereseaza. 

Spre deosebire de Wordpress unde integrarea acestei facilitati se face extrem de usor prin intermediul pluginului "Related Post", in Blogger trebuie sa modificam putin codul sablonului pentru a obtine la finalul unui articol o sectiune in care sa apara "articolele asemanatoare" din punct de vedere al etichetelor (labels).

similare

Desi de aceasta data modificarile pe care trebuie sa le facem nu sunt atat de complicate ca cele din articolele in care v-am prezentat modul in care putem introduce anunturile adsense in interiorul articolelor Blogger sau cum putem simula  formularul de comentarii din Wordpress in Blogger,  sfatul meu este sa salvati sablonul inainte de incepe sa efctuati modificarile.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a obtine o sectiune "Related post" in Blogger:

1. Logati-va la contul dvs. Blogger si mergeti la Particularizati (sau Tablou de bord / Aspect) / Sablon / Editati Html. Salvati sablonul !!!

2. Bifati casuta "Extindeti sabloanele control".

31

3. Folositi functia de cautare a navigatorului dvs. web pentru a gasi codul de mai jos :

                  <data:post.body/>

4. Copiati codul de mai jos intr-un editor de texte ( Notepad, Word, etc) si introduceti adresa blogului dvs. in asa fel incat in locul

var homeUrl3 = &quot;http://eu-simplu.blogspot.com/&quot;;

sa aveti

var homeUrl3 = &quot;http://numelebloguluidvs.blogspot.com/&quot;;

icon_arrow  Apasati aici pentru a obtine codul "Articole Similare in Blogger"

Introduceti codul modificat imediat dupa  <data:post.body/>  la fel ca in imaginea de mai jos:

articole similare

5. Previzualizati schimbarile inainte de a salva sablonul pentru a fi sigur ca nu ati gresit undeva. Salvati Sablonul.

Sper ca explicatiile mele sunt destul de bine structurate si veti putea pune in aplicare cu usurinta aceasta metoda. Daca totusi va incurcati nu ezitati sa ma contactati fie prin intermediul comentariilor, fie prin email-ul disponibil in pagina de profil Blogger si vom incerca sa rezolvam impreuna problema.

Aha, si inca ceva: daca doriti sa multumiti cuiva, sa stiti ca meritele apartin in mare parte lui Alex si lui Roberto care prin insistentele lor m-au determinat sa scriu despre aceasta metoda despre care, desi o utilizam de mult timp, uitasem cu desavarsire.

>Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul acestui blog!

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

7 comentarii :

Anonim spunea...

Da, am vazut la multi ca folosesc Posturi asemanatoare la articole. Este o treaba buna care face ca un vizitaor sa zaboveasca mai mult pe site.

P.N. Romulus spunea...

Asa e Kosmin, insa la voi in Wordpress e mai usor de integrat, noi astia de pe Blogger trebuie sa ne chinuim putin:D.
Dar tot raul spre bine, macar m-a ajutat sa invat putin HTML.

Alex spunea...

Am instalat...Multumesc pentru tutorial :)

Andrei spunea...

ti-am urmat instructiunile si nimic nu-mi apare... te rog ajuta-ma

Murgeanu Dan spunea...

Salut. Si eu as avea nevoie de putin ajutor deoa rece nu am reusit nimic, chiar daca am urmat exact pasii descrisi de tine. Multumesc

admin spunea...

nu apare absolut nimic. doar wta-ul e dezactivat.

Adriana spunea...

daca mai este valabil acest articol, as avea nevoie de putin ajutor: am facut ceea ce ai scris in articol, dar nu-mi apare nimic la articole similare. oare de ce?

Trimiteți un comentariu