nLite 1.4 ...o noua versiune compatibila Windows Vista

nlite

nLite este un utilitar ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a elimina anumite componente ale Windows-ului inainte ca acesta sa fie instalat si configurat... Un instrument simplu ce lasa la latitudinea dvs. alegerea componentelor pe care nu doriti sa le includeti  kitul de instalare pentru Windows.

Va intrebati de ce este nevoie sa eliminati anumite componente ale unui sistem de operare? Sa presupunem ca detineti un calculator dotat numai cu unitate CD si doriti sa instalati  Vista pe acel calculator ... problema e ca  orice versiune de Windows Vista ati alege, dimensiunea kitului de instalare depaseste capacitatea de stocare a unui CD. Solutia: nLite. Cu ajutorul acestuia puteti renunta la facilitatile pe care nu le considerati neaparat necesare, dimensiunea kitului de instalare fiind astfel redusa pentru a nu depasi capacitatea de stocare a unui CD.

De asemenea folosind nLite aveti posibilitatea de a introduce in kitul de instalare al Windows anumite componente care nu fac parte din versiunea originala: driverele nForce SATA, Internet Explorer 7, Windows Media Player 11, etc, in asa fel incat sa aveti intotdeauna la indemana un Windows actualizat cu ultimele versiuni ale aplicatiilor pe care le utilizati.

nLite:   Download

mai departe..

Care parte a creierului o folositi ... stanga sau dreapta?

Balerina din imaginea alaturata se roteste in sensul acelor de ceasornic sau invers? Din felul cum vedeti rotatia imaginii reiese care parte a creierului o folositi in mod uzual: cei care vad imaginea rotindu-se in sensul acelor de ceasornic folosesc partea dreapta a creierului, in timp ce aceia care vad imaginea rotindu-se invers folosesc in mod predominant partea stanga a creierului.

Daca incercati sa priviti fix imaginea pret de cateva minute( unii chiar mai putin), veti observa ca balerina se va roti in sens invers fata de cel pe care l-ati observat la prima vizualizare.

Cand am vazut prima data schimbarea de rotatie, am crezut ca e vreo smecherie si ca, intr-un fel sau altul, s-a schimbat imaginea propriu-zisa, insa dupa vreo zece minute de focalizare pe imagine, am reusit sa schimb sensul de rotatie la stanga sau la dreapta in functie de cum imi doream.

Pentru a va face o idee, mai jos aveti un tabel in care sunt prezentate deosebirile dintre functiile si calitatile pe care le determina utilizarea in mod predominat a partii din stanga sau din dreapta a creierului.

balerina

Ei, ce spuneti, la dvs. functioneaza? Ati reusit sa schimbati sensul de rotire? Daca da, va regasiti calitatile in tabelul de mai sus?

mai departe..