Vizualizati filmele de pe YouTube in interiorul Google Earth

Google a pornit ca un motor de cautare, insa in timp, compania s-a dezvoltat oferind servicii din ce in ce mai diverse: email, harti, gazduire video, retele sociale, gazduire /editare documente online,etc. Interesant este ca Google incearca sa faca, pe cat posibil, ca aceste servicii sa interactioneze unul cu altul, facandu-le mai usor de utilizat si, bineinteles, incercand sa elimine utilizarea aplicatiilor concurente.

In aceasta ordine de idei, zilele acestea Google a anuntat posibilitatea vizualizarii filmuletelor postate pe YouTube in interiorul Google Earth, astfel incat atunci cand cautati o locatie aveti posibilitatea de a vedea si filmuletele care au legatura cu locul respectiv. Sa spunem ca doriti sa vizitati Parisul. Acum, inainte de a ajunge acolo, aveti posibilitatea de a urmari apusul soarelui deasupra Parisului filmat de pe Turnul Eiffel, printre multe alte filmulete care au legatura cu Orasul Luminilor.

Astfel, un utilizator care incarca un film pe YouTube are posibilitatea de a indica locul unde acesta a fost filmat iar Google Earth va integra in prezentarea locatiei pe care o cautati si mici iconite ce reprezinta filmele incarcate pe YouTube care au legatura cu aceasta. Pentru a activa aceasta optiune in Google Earth trebuie sa bifati casuta "YouTube" disponibila in meniul "Featured Content". Nu stiu cum functioneaza la dvs, dar la mine optiunea YouTube a aparut numai atunci cand am selectat optiunea "All Layers" din meniul "Layers".

Daca dati Zoom pe o locatie aveti ocazia sa descoperiti mai multe filmulete, vizualizarea acestora facandu-se, in functie de optiunea dvs, in interiorul Google Earth sau, daca doriti pe pagina YouTube.

mai departe..

V-ati saturat sa vi se ceara Restart dupa un update?

Dupa ce serviciul Windows Automatic Updates a terminat de descarcat actualizarile sistemului de operare, in mod normal va aparea un dialog in care veti fi solicitat sa restartati computerul pentru ca actualizarile descarcate sa isi poata face efectele. Daca sunteti prins intr-o activitate pe care nu doriti sa o intrerupeti, probabil veti bifa "Restart Later", insa dialogul sacaitor va aparea din nou peste 10 minute, ceeea ce mie mi se pare destul de deranjant. Din fericire, exista doua solutii pentru a evita solicitarea repornirii computerului dupa un update:

Metoda 1.
  • Click Start, Run si introdu urmatoarea comanda net stop wuauserv .
Rezultatul va fi stoparea executarii serviciului Windows Update pana la urmatorul restart al computerului, ceea ce va duce si la anularea dialogului pentru actualizarea efectuata recent.

Metoda 2 .

  • deschideti dialogul Run ( Start-Run)
  • scrieti gpedit.msc si apasati OK( se va deschide consola de management "Group Policy")
  • deschideti "Local Computer Policy"
  • deschideti "Computer Configuration"
  • deschideti "Administrative Templates"
  • deschideti "Windows Components"
  • deschideti "Windows Update"
  • dublu click pe "Re-prompt for restart with scheduled installations"
  • selecteaza "Disabled"
  • click Ok
  • inchideti consola de management "Group Policy"

Pentru o mai buna intelegere a comenzilor mai jos aveti si o imagine cred eu, destul de explicativa.

mai departe..