Smart Desktop– …si frumos si destept…

Smart Desktop este o aplicatie extrem de interesanta ce se doreste a fi un fel de panou de pornire pentru computerul dvs. Programul integreaza un lansator de aplicatii, un utilitar de monitorizare a resurselor, faciliteaza accesul la folderele utilizate frecvent (Documents, Pictures, Videos), afiseaza vremea pentru orice locatie. De  asemenea,  afiseaza ora, calendarul, ofera o serie de shortcut-uri pentru un set de site-uri frecvent utilizate precum si o  bara de cautare cu ajutorul careia puteti efectua cautari pe Google.

Pe langa toate acestea, Smart Desktop are o interfata Aero superba, un set de iconite foarte dragute si un layout aproape perfect. In partea de sus avem o bara de navigare ce faciliteaza accesul la pagini web, wallpapere si video. Sub bara de navigatie este panoul cu prognoza meteo, ceasul si un panou care afiseaza fotografiile dvs la fel ca si Windows Sidebar. Dedesubt in partea stanga este zona destinata lansarii rapide a aplicatiilor iar in partea dreapta zona de monitorizare a resurselor: utilizarea memoriei, procesorului, a retelei, etc

smart-desktop

Smart Desktop poate fi tras si asezat oriunde pe desktop. Nu exista nici un buton vizibil pentru a inchide sau trimite in bara aplicatia. Pentru a-l inchide trebuie sa dati click drepta undeva in fereastra programului si sa selectati Exit.

 

Intrucat este deocamdata in versiune beta, sectiunile wallpapere si video nu sunt inca disponibile. De asemenea shortcut-urile catre diversele programe, foldere si site-uri web nu pot fi deocamndata modificate. Optiunile de personalizare deasemenea lipsesc, insa e de astepat ca acest lucru sa se schimbe odata cu lansarea unei variante finale Smart Desktop.

Programul poate fi instalat fara probleme pe Windows Xp, insa daca utilizati Vista sau  Windows 7 trebuie sa porniti instalerul in modul de compatibilitate Windows XP:

-click dreapta pe Smart desktop.exe

- selectati Proprieties si mergeti in tabul Compatibility

- bifati casuta "run this program in compatibility mode for” si selectati windows Xp (service pack 3)

- bifati “ Run this program as administrator”

- apasati apply apoi ok

smart-desktop-compatibility

Atunci cand lansati programul prima data, dati click dreapta pe shortcut-ul Smart Desktop si repetati pasii de mai sus.

Nu incercati sa schimbati codul pentru locatia dvs la prima lansare a programului. Dati Ok, lansati programul si apoi dati click pe denumirea locatiei pentru vreme implicita. Apare o casuta in care puteti introduce denumirea ( nu codul) orasului dvs.

Download Smart Desktop

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu